Blir hjemme under VM -  Gini Wijnaldum, Virgil van Dijk og James Milner.

Moderat belastning på Liverpools tropp under VM-sommeren

Superrekka til de røde vil være involvert og får liten ferie, men det er også viktige spillere på Anfield som kan ta frem solkremen.

Daglig kommer bekreftelser på nye VM-tropper, før sluttspillet starter i Russland 14. juni og de som kommer helt til finalen er ikke ferdig før en måned senere.

Noen vil synes det er artig å følge Liverpools spillere under fotballfesten, mens andre gjerne ser at flest mulig ikke var med og heller kunne ladet batteriene skikkelig før en ny sesong på klubblaget. Jürgen Klopp heller trolig mot den siste kategorien.


Angrepstrio i VM

Hvis vi har talt riktig vil det være sju eller åtte spillere fra Liverpool involvert i Russland, og som betyr at omtrent halve startoppstillingen vil komme forsinket til pre-season trening. Et ganske høyt tall, men det er også en del sentrale folk som kan slappe av i sommer.

Det mest bekymringsfulle for Jürgen Klopp vil være at hans «superrekke» på topp, Salah, Firmino og Mané, alle vil være i aksjon i Russland.

Mohamed Salah og Sadio Mané vil være stjerner på Egypt og Senegal, to afrikanske outsidere som kan få en tøff jobb med å komme seg videre fra gruppe A og H. Egypterne møter vertslandet Russland, Uruguay og Saudi Arabia, mens Senegal skal kjempe mot Polen, Japan og Columbia.

Brasil er en av favorittene som vanlig, og bør ta seg lett videre fra ei gruppe som ellers består av Costa Rica, Serbia og Sveits. Hvor mye spilletid det blir på Roberto Firmino er et annet spørsmål. Selv etter hans glimrende sesong for Liverpool synes brasilianske eksperter å mene at han pr. i dag trolig er akkurat utenfor startoppstillingen til brassene.


England mot Belgia

Det ble «bare» to fra Liverpool med i Englands tropp, rutinerte Jordan Henderson og unggutten Trent Alexander-Arnold, men skader må mye av skylda for det. Adam Lallana, Alex Oxlade-Chamberlain, Nathaniel Clyne og Joe Gomez ville alle vært høyaktuelle om de var skadefrie eller i topp matchform. Daniel Sturridge kunne vært en annen kandidat, mens James Milner har trukket seg fra landslagsspill.

De øvrige fra Liverpool i VM er Dejan Lovren, samt Simon Mignolet og kanskje Divock Origi hos Belgia. Kroatia og Lovren har kommet i en spennende gruppe som også inneholder Argentina, Island og Nigeria. Belgia er sammen med England, slik at en kan hevde at gruppe G er Liverpools gruppe, hvor Simon Mignolet forventes å være første reserve for Thibaut Courtois, mens utlånte Divock Origi trolig har en spennende tid før troppen offentliggjøres først 21. mai.


Hjemmesitterne

De gode nyhetene for de som ønsker et mest mulig uthvilt Liverpool er at spillere som Loris Karius, Andy Robertson, Virgil van Dijk, Joel Matip og Gini Wijnaldum alle er hjemme. Det samme gjelder også nysigneringen Naby Keita, som ikke er kvalifisert med sitt Guinea.

Emre Can kom heller ikke med for Tyskland, men det vil være en stor overraskelse om han uansett vil være på Anfield i august. Vi har nevnt de engelske spillerne, hvor Adam Lallana og Nathaniel Clyne forhåpentligvis får en skadefri oppkjøring til neste sesong, og hvor en krysser fingrene for at Joe Gomez og Alex Oxlade-Chamberlain kan bli fortest mulig klar av sine skader. James Milner vil ha godt av en sommer hvor han kan legge beina høyt, mens Danny Ings og Dominic Solanke også vil ønske å være godt forberedt til 2018/19. Det samme gjelder for så vidt også Daniel Sturridge, selv om hans fremtid trolig vil være et annet sted enn LFC.

Andre spillere i troppen som vil ønske å imponere tidlig, mens flere av de faste spillerne er borte, er Alberto Moreno, Marko Grüjic og Ragnar Klavan, i tillegg til flere unggutter som Klopp ventelig vil gi en sjanse.

Del

VM i Russland

21.05.2018 16:20

Origi fikk ikke plass i VM-troppen

Spissen er ikke med i Roberto Martinez sine VM-planer.

17.05.2018 13:39

Klopp anbefalte at Lallana ikke ble med i VM-troppen

England manager Gareth Southgate har forklart at han og Liverpools sjef var enige om utelukkelse av Adam Lallana til VM.

16.05.2018 13:40

Alexander-Arnold og Henderson til VM

Bekreftet: Liverpool har med to spillere i Englands VM-tropp. Adam Lallana på "venteliste".

Siste Til vår nyhetsoversikt
26.05.2018 kl 15:28

Se bildene fra den røde festen i Kiev

Liverpool-fansen dominerer bybildet i Kiev og «Allez, allez, allez» runger over byen.

+
25.05.2018 kl 22:20

Overvar fjorårets finale – og ble omfavnet av røde fans

På banen handlet det om Real Madrid, men på tribunen forsøkte Liverpool-supportere å overtale Virgil van Dijk.

+
25.05.2018 kl 19:33

Sterkeste kamptroppen på ukevis

Den røde skadesituasjonen er oppløftende, mens Real Madrid er fulltallig.

+
25.05.2018 kl 18:02

– Ingen forventet at vi skulle komme hit, men her er vi fordi vi er Liverpool

Klopp sier at det ligger i klubbens DNA å «jakte på de store tingene».

+