– Monsteret Real Madrid

Peter Krawietz sier Liverpool må levere maksimalt for å slå Real Madrid.

23. mai 2018 kl 21.09 Lars Frøsland

– De har mutert seg til å bli et monster som har helt sinnssyk erfaring, sier Klopps assistent, til Liverpool Echo.

Den ofte litt anonyme tyskeren bruker store ord når han beskriver finalemotstanderen. Han fokuserer også på spanjolenes voldsomme erfaring i Champions League:

– Ser man på laget Real Madrid mønstret de to siste finalene, er det omtrent det samme. Og de kan teoretisk sett stille likt også denne gangen. Samtidig har det unge spillere som Asensio og Vasquez på vei opp.

– De er rett og slett helt enormt erfarne. De kjenner hverandre i blinde og har utrolige kvaliteter på banen. Derfor må vi spille vår livs kamp for å stå opp mot dette laget.

VIKTIG:
VIKTIG:  Klopp beskriver Krawietz som en svært viktig skikkelse på Melwood.

Coutinho

En spiller Liverpool-fansen har klart å legge bak seg er Phillipe Coutinho. Mange hadde nok trudd det ville være umulig å nå finalen uten ham, men Liverpool har respondert kollektivt. Det har imponert Krawietz.

– Det var vondt å miste ham. Vi mistet kvalitet og en spesiell spiller. Vi måtte spørre oss selv, kan troppen klare seg? Kan vi respondere på de endringene som kreves? Vi svarte med stil. Phil var en betydningsfull karakter for oss, det var leit at han dro, men heldigvis har vi taklet tapet av ham i fellesskap.

Heftig marked

Klopp valgte å ikke erstatte Coutinho, mest av alt fordi markedet var presset. Liverpool frykter en lignende situasjon til sommeren. Krawietz reflekterer litt rundt det voldsomme transfervinduet.

– Vi har sett oss rundt, og når man gjør det, merker man raskt hvordan prisene har eksplodert etter Neymar-overgangen forrige sommer. Alle klubber vet at Barcelona hadde mye penger. Det bidro til flere handler, ikke bare med oss, men også Borussia Dortmund.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]