– Nå fryktes Salah slik som Messi

Men Romas ettertraktede målvakt sier laget har planen klar for å stoppe Liverpool-stjernen.

1. mai 2018 kl 17.03 Marius Rabben

Omtrent alt handlet om Mohamed Salah da Liverpool storspilte, scoret fem og fikk med seg et kjempeutgangspunkt til returkampen mot Roma onsdag kveld.

De helrødes toppscorer overlistet Alisson med et utsøkt skudd i krysset på 1–0, chippet elegant inn det andre i stor fart og var nest sist på Liverpools tredje og fjerde nettkjenning i 5–2-seieren på Anfield i forrige uke.

– En utfordrer til Gullballen

Nå skal Brasils landslagskeeper forsøke å stoppe sin tidligere lagkamerat på mektige Stadio Olimpico – hvor Roma fortsatt ikke har sluppet inn mål i Champions League denne sesongen.

– Messi er den beste jeg noen gang har spilt mot, men nå kommer «Momo» til å bli fryktet på samme måte som argentineren, sier Alisson til italienske Gazzetta dello Sport.

– Med den sesongen han har, kan han være en utfordrer til Gullballen, eller i hvert fall blant topp tre, mener sisteskansen.

Utrolige 43 ganger har Egypts største profil scoret i debutsesongen på Anfield. 31 har kommet i Premier League, og det er kun nevnte Lionel Messi (32) som har flere når man inkluderer Europas største ligaer.

– Det er vanskelig å stoppe ham. Han har et naturlig talent og en utrolig selvtillit, men som lag kan vi stoppe ham, sier Alisson, som påpeker at det er flere å fokusere på hos rødtrøyene.

– Firmino er et fenomen

– Liverpool har imidlertid en kollektiv kvalitet. Tenk bare på Firmino. Han er et fenomen, sier målvakten om landsmannen.

I likhet med Salah noterte Roberto Firmino seg også for to mål og to assist mot romerne sist.

– Han spiller ikke som en fast angriper, og det sørger for mange problemer for motstanderne. Derfor må vi jobbe sammen som et helt lag, ikke kun stole på forsvaret.

Alisson beskriver 5–2 på Anfield som et av hans verste tap i karrieren, men er samtidig klokkeklar på at Roma, tross utgangspunktet, har mer enn stor nok tro på egne kvaliteter til å snu det.

– Vi kjenner vår virkelige styrke. Vi vet at fansen blir som en 12. mann, at vi ikke har sluppet inn mål hjemme i Europa og at vi har slått Chelsea og Barcelona med tre mål. Alt dette gir oss selvtillit. Vi har en sjanse på 50 prosent til å avansere, sier brasilianeren.

Avspark i oppgjøret som avgjør hvem som får spille Champions League-finalen mot Real Madrid 26. mai er onsdag kl. 20.45.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]