Suksess i Champions League:Opp 12 plasser på ranking og kan innbringe totalt £70M

Ingen har skaffet seg flere rankingpoeng i Europa enn Liverpool denne sesongen, og avansement til finale gir også penger i kassa.

3. mai 2018 kl 08.58 Torbjørn Flatin

Ifølge utmerkede Swiss Ramble på twitter vil Liverpool ha tjent totalt 83 millioner euro, eller £71.7M, dersom de vinner finalen i Kiev.

Før semifinalene mot Roma var klubben på Anfield garantert £57.1M. Et beløp regnet ut etter rene prispenger fra UEFA og en markedspool som i hovedsak er fordeling av fjernsynsinntekter.

Chelsea har til sammenligning tjent £55.5M, Manchester City £53.8M, Tottenham £51.9M og Manchester United £33.6M. Årsaken til at United er så mye lavere er fordi de kvalifiserte seg gjennom å vinne Europa League.


Avanserer på ranking

Mo Salah & Co har i tillegg sanket 30 «rankingpoeng» denne sesongen. Det gjør at Liverpool har avansert fra 34. plass til 22.plass på rankingen til UEFA i løpet av 2017/18, som baserer seg på resultater i Europa over de siste fem årene.

Real Madrid har også sanket 30 rankingpoeng og er nokså suverene øverst, foran Bayern, Atletico Madrid, Barcelona og Juventus. Bayern sikret seg for øvrig 29 poeng, mens Roma og Barcelona innkasserte 25 poeng ut fra denne sesongens resultater.

Dette vil styrke Liverpools muligheter når det er seedet trekning til hva som forhåpentligvis vil bli et nytt gruppespill til sesongen 2018/19, og man kan da også begynne å stryke en sesong hvor man ikke var med i Europa (2013/14).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]