Salah også årets spiller i Premier League

Mohamed Salah må snart utvide huset for å få plass til alle de individuelle premiene han har vunnet denne sesongen.

13. mai 2018 kl 11.27 Arve Vassbotten

Bare de siste ukene har han blitt stemt fram som årets spiller av de andre spillerne i Englands fire øverste divisjoner, og han har også vunnet prestisjefylte «Footballer of the Year», der journalister har kåret vinnerne helt tilbake til 1948.

Søndag ble det klart at Salah også vant prisen som Årets spiller i Premier League fra EA SPOTRS.

Han var nominert sammen med Kevin De Bruyne (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Raheem Sterling (Manchester City), David De Gea (Manchester United) og James Tarkowski (Burnley).

– Klopp er en venn

– Jeg er veldig glad. Det er en ære å vinne denne prisen. Det har alltid vært i bakhodet at jeg skulle komme tilbake til Premier League for å vise folk som sa jeg ikke hadde suksess her den første gangen, sier han til Liverpoolfc.com.

Han takker også Jürgen Klopp for at han nå står med 31 mål på 35 kamper denne Premier League-sesongen.

– Før noe annet, så er vi venner og jeg liker ham veldig godt. Han har hjulpet meg mye, både på banen og utenfor, jeg må takke han for alt han har gjort dette året, sier Salah.

Hele tre ganger denne sesongen har Salah vunnet «månedens spiller»-prisen fra EA SPORTS. Det er han den første til å gjøre på en sesong, og dermed er det heller ikke så rart at han stikker av med prisen totalt sett.

Han er med dette også den tredje Liverpool-spilleren som har vunnet prisen. Michal Owen i 1997-98 og Luis Suarez i 2013-2014, har vunnet den tidligere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]