– Sparer noen mål til finalen

Uten nettkjenning på sine to siste kamper har Salah planen klar.

3. mai 2018 kl 00.27 Marius Rabben

– Jeg er veldig glad for at vi er i finalen. Nå er vi bare én kamp unna å vinne Champions League … Jeg sa tidligere at vi skulle gjøre vårt beste for å vinne Champions League, og ja, nå er vi finalen!

Etter to mål og to assists i hjemmemøtet med gamleklubben, fikk Mohamed Salah det vanskeligere på Stadio Olimpico. Men Liverpool scoret to ganger og kan juble for finaleplass med utrolige 7–6 sammenlagt!

– Jeg visste at dette ville bli en tøff kamp, for jeg har spilt her i to år. Jeg vet hvor vanskelig det alltid pleier å være for bortelagene her. Men vi gjorde vårt beste, og til slutt fikk vi resultatet vi trengte, sier han til Viasport på indre bane.

– Etter den første kampen visste jeg at dette ville bli vanskelig. Vi spilte på resultat, ikke kun for å score, påpeker egypteren.

– Sa jeg ønsket å vinne titler med denne klubben

Nå venter seiersvante Real Madrid i Kiev. Og selv om den spanske gigantklubben har vunnet turneringen tre ganger på de fire siste sesongene, er Salah klar på at det er fullstendig åpent.

– Sjansene våre er 50–50 fordi vi spiller i finalen, slår han fast.

– Nå har vi kun én kamp som gjenstår for å vinne Champions League. I begynnelsen (av Liverpool-karrieren, journ. anm.) sa jeg at jeg ønsket å vinne titler med denne klubben, så nå kan det bli Champions League, fortsetter målkongen med et smil som nesten går helt rundt.

– Blir nok vraket nå!

Viasport-ekspert Jamie Carragher mener Salah bør ha en mulighet til å bli kåret til verdens beste fotballspiller dersom Champions League-troféet går i boks.

– Nå har jeg ikke scoret på to kamper, responderer Salah, fortsatt med et bredt glis, på spørsmål om mulighetene for å vinne Gullballen.

– Ja, nå blir du nok vraket til finalen! skyter Carragher inn. – Du er nødt til å score i neste kamp!

– Ha, ha, ha! Jeg sparer kanskje noen mål til finalen, vet du! Jeg forsøker alltid å gjøre mitt beste for å hjelpe laget med å vinne kamper i Premier League og i Champions League. Vi har hatt en strålende sesong, og nå må vi tenke på de to neste kampene i Premier League. Så får vi tenke på Champions League etter det.

Returnerte for å motbevise kritikerne

Salah, med 43 scoringer i debutsesongen på Merseyside, får spørsmål om sine personlige mål.

– Jeg sier alltid at jeg jobber hardt, at jeg jobber hardt for å bli bedre, og jeg synes det går bra. Men etter at jeg kom tilbake (til England), har jeg ønsket å vise alle hva jeg er i stand til i Premier League, ettersom jeg spilte der for flere år siden, og alle sa «bla, bla, bla», ting om lite suksess og slike ord, så jeg kom tilbake for å motbevise dem. Jeg jobber hardt, og jeg tror jeg gjør det bra.

Uten tvil, Mohamed. Nå er du og Liverpool drøyt tre uker unna den gjeveste finalen i en klubbturnering. Finalen mot Real Madrid spilles lørdag 26. mai.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]