Bruker skadeperioden til å studere spisser

I neste EM og VM har Rhian Brewster mål om å være en del av Englands tropp.

19. jun 2018 kl 14.45 Arve Vassbotten

Rhian Brewster har hatt en frustrerende periode etter at han ble skadet på nyåret, og gikk glipp av innspurten i en imponerende sesong for unggutten.

Men 17-åringen har brukt tiden godt etter at en ankelskade satte han ut av spill i januar.

– Jeg skrur ikke av. Jeg liker å se på kampene, og se hva jeg går glipp av. Det får meg til å ønske at jeg var der ute enda mer.

– Å være skadet gir deg sjansen til å reflektere over de spillerne som er i din posisjon også. Man ser ting man selv kan gjøre, ting som kan gjøre deg bedre. Det handler om å gjøre alt man kan for å komme til toppen, og ta alle de små mulighetene man har, sier Brewster til Goal.

Vil spille i neste EM og VM

– Staben på Anfield inviterer meg noen ganger til kamper, men dette er noe jeg liker å gjøre for meg selv. Jeg liker å se på Firmino og resten. Det handler om å være det beste jeg kan, og hvis det betyr å lære noe av andre, så gjør jeg det.

Brewster var toppscorer da England vant U17-VM og hadde en fantastisk sesong for U23. Håpet er selvsagt å etablere seg på Liverpools førstelag når han er skadefri.

– Du må ta sjansen når den kommer. Mitt håp er å spille regelmessig fotball, slik at jeg kan spille på øverste nivå foir klubb og land. I det neste verdensmesterskapet, eller også neste europamesterskap, ønsker jeg å være med og med sjansen til å spille. Det er det jeg streber etter.

– Den eneste muligheten for å klare det, er ved å få en sjanse på klubblaget. Jeg lengter etter å få min sjanse, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]