– Det er vondt å måtte se VM fra sidelinjen

Alex Oxlade-Chamberlain har forsøkt å se lyst på livet etter skaden, men innrømmer at det er vanskelig.

26. jun 2018 kl 15.43 Einar Kvande

Alex Oxlade-Chamberlain synes det er tungt å se England spille i VM. 24-åringen hadde VM-billetten i lomma da han fikk en alvorlig kneskade mot AS Roma i april. Skaden vil trolig holde ham ute av spill til november, og i tillegg til VM gikk han også glipp av Champions League-finalen.

– Skaden kom på et dårlig tidspunkt, om jeg skal være ærlig, sier Oxlade-Chamberlain i et intervju med talkSPORT.

– Det var selvsagt svært tøft for meg å gå glipp av sesonginnspurten, på et tidspunkt hvor jeg følte meg i kjempeform, og hvor jeg følte at jeg virkelig var i ferd med å få fotfeste i Liverpool.

En forferdelig krasjlanding

– Jeg følte jeg spilte veldig bra, og selvtilliten var høy. Jeg nøt virkelig livet som fotballspiller. Derfor var det så forferdelig å krasjlande i neste øyeblikk, etter en takling, men slik er fotballen.

– Jeg er en positiv type, og jeg prøver å ikke bli for deprimert. Jeg skal selvsagt gjennom en tøff rehabilitering, og da vil det ikke hjelpe meg å være deprimert.

– Jeg har sett på VM. Jeg følger med og støtter guttene hele veien. Jeg må innrømme at det var vanskelig for meg å se på den første kampen mot Tunisia. Det er da du innser hva du går glipp av. Men slike ting skjer i livet, og jeg prøver å være positiv.

Knust etter finaletapet

Oxlade-Chamberlain innrømmer at det ikke gjorde saken noe bedre at lagkameratene i Liverpool tapte Champions League-finalen. En kamp han så fra tribuneplass i Kiev.

– Jeg var knust over at jeg gikk glipp av Champions League-finalen, og etter at tapet var et faktum tok følelsene overhånd. Jeg har aldri opplevd noe lignende tidligere.

– Jeg var ute på banen, og jeg pleier vanligvis ikke gråte, men jeg ønsket så inderlig at vi skulle vinne den kampen - for byen, for fansen, for klubben og for spillerne. Når du blir skadet på veien mot noe så spesielt, så håper du at det skal ende godt og at skaden skal være verdt det. Jeg så hvor stor innsats guttene la ned for å nå finalen, og også i selve finalen, så jeg er veldig stolt av dem. Det var bare så synd at vi ikke kom helt i mål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]