Tar farvel med de røde:Enorm signeringsbonus i Juventus

Det er store penger involvert etter overgangen fra Liverpool.

21. jun 2018 kl 19.35 Marius Rabben

De røde får ingenting når Emre Can nå er klar for Juventus etter fire sesonger på Anfield, ettersom kontrakten løp ut og spilleren følgelig ble frigitt.

Can avslo Liverpools tilbud om forlengelse, og har på plass i Torino skrevet under på en fireårsavtale med den italienske mesteren. Og 24-åringen kan se frem til en betydelig høyere lønn.

Juventus bekrefter nemlig at det skal utbetales en sum på 16 millioner euro (ca. 150 mill. NOK) over to år i forbindelse med overgangen. Den summen antas å være Cans signeringsbonus, ifølge Liverpool Echo.

Det kommer i tillegg til en årslønn som tilsvarer i overkant av 40 millioner kroner, noe som er mer enn doblet fra årene på Merseyside, hvor Can skal ha hatt samme ukelønn – på ca. 35 000 pund – siden han kom i 2014.

En gjennomtenkt avgjørelse av LFC

Jürgen Klopp har gjentatte ganger sagt at han håpet Can ville bli værende i rødt, og at det var en reell mulighet, men James Pearce i Echo skriver at Liverpool-manageren hadde planlagt exiten gjennom de tolv siste månedene.

For da Juventus forhørte seg og forsøkte å hente Can i fjor sommer, mente Klopp at det ville være bedre for Liverpool å ha tyskeren i stallen og miste ham gratis året etter enn å ta imot pengene da grunnet mangelen på alternativer.

Klubben ordnet en avtale med RB Leipzig om Naby Keïta, men den trer først i kraft 1. juli i år. Denne sommeren har også kjøpet av Fabinho fra AS Monaco styrket Liverpools midtbane i god tid før Can-bekreftelsen kom.

Pearce skriver at forhandlingene med Can om ny kontrakt ble brutt grunnet høyt lønnskrav og et ønske om å inkludere en utkjøpsklausul.

Liverpool hentet Emre Can for 10 millioner pund fra Bayer Leverkusen sommeren 2014. Han spilte totalt 167 kamper (145 fra start), deriblant 115 i Premier League og 12 i Champions League, og scoret 14 ganger.

– En stor ære

I en Instagram-video tar spilleren selv avskjed med de røde.

– Jeg vil si takk til alle folkene i Liverpool, til trenerne mine, til støtteapparatet, til folkene bak støtteapparatet, til supporterne, til alle sammen, sier han.

– Jeg vil alltid tenke tilbake på dette med et smil. Og en del av hjertet mitt vil alltid være i Liverpool, fortsetter Emre, og avslutter:

– Det var en stor, stor ære for meg å spille for Liverpool, og jeg håper å se dere igjen en dag.

Se videoen i vinduet under.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]