Full kontroll mot Messi og Argentina

Dejan Lovren leverte da Kroatia sikret avansement fra gruppe D.

21. jun 2018 kl 22.10 Marius Rabben

Liverpool-stopperen spilte igjen en god kamp i midtforsvaret da kroatene vant hele 3–0 over Argentina i Nizjnij Novgorod torsdag kveld.

Før pause viste han seg blant annet frem med en svært viktig blokkering, og verken Messi, Agüero eller Higuaín klarte å spille seg gjennom det solide Kroatia-forsvaret – som ikke har sluppet inn mål under mesterskapet.

Sju minutter ut i 2. omgang var det i stedet Ante Rebic som sendte dem foran etter en kjempebrøler av Argentina-keeper Willy Caballero, som sleivsparket og serverte Rebic en høy ball som han vakkert satte i mål på volley.

Luka Modric doblet ledelsen med et vakkert langskudd etter 80 minutter, før Ivan Rakitic satte prikken over i-en på overtid.

Resultatet betyr at Lovren & Co. topper sin gruppe med seks poeng, mens Island og Argentina står med ett hver foran Nigeria på null. Island møter Nigeria fredag kl. 17.

Kroatia spiller sin siste gruppespillkamp mot Island på tirsdag. Vinner kroatene gruppa, møter de andreplassen fra gruppe C (Frankrike, Danmark eller Australia) i åttedelsfinalen.