VIKTIG MED HVILE:  Adam Lallana sier kroppen er avhengig av et par uker uten å gjøre noe som helst etter sesongen.

Lallana følger strikt plan også i ferien

Adam Lallana forteller hvordan han bruker ferien på å bygge seg opp til neste sesong.

– I gjennomsnitt løper vi 12-13 kilometer i en kamp, så mot slutten av sesongen føler man forskjellige smeller og plager. Det er viktig å hvile, samle krefter og få ny energi. Kroppen og musklene trenger tid for gjenopprette seg helt, så vi stopper helt opp i to uker, forteller Adam Lallana i en artikkel i FourFourTwo.

Denne sesongen har Lallana i stor grad fått spolert på grunn av skader. Og det er tydelig at han har planer om å være i storform igjen allerede når opptreningen begynner. 

Sjokk for systemet

– Man får veldig mye ut av å dra på ferie og skru helt av, både fysisk og mentalt. Men jeg blir lei etter et par uker, så jeg begynner å bygge opp min basisfysikk for å forberede meg på preseason, hvis ikke kan det bli et sjokk for systemet, sier Lallana.

– Vi starter preseason 1. juli, så det er måldatoen min. Jeg må være i form da, hvis ikke blir det flaut når det tas mange tester av kroppsfettet mitt osv, sier han.

På treningssenteret

Lallana sier spillerne får et program de skal følge på sommeren.

– Vi får et program for sommeren, så jeg drar til mitt lokale treningssenter eller til treningsanlegget og sørger for å følge det. Jeg trener også intervaller, og jeg bygger opp styrke ved å gjøre pull-ups, knebøy og utfall. Jeg trener også mye pilates for å styrke kjernemuskulaturen.

Lallana legger til at han alltid er nøye med hva han spiser når det ikke er treningsperioder, for å ikke komme overvektig tilbake.

– Det er ingen steder å gjemme seg når man kommer tilbake på trening, jeg så kutter ned på karbohydrater og spiser mer salat og kjøtt fra grillen. Hvis man gjør alle tingene jeg har nevn er man klar for preseason. Hvis man ikke gjør det og man kommer tilbake ute av form, kan det ta deg tre uker før du er på samme nivå som lagkameratene.

Del

Adam Lallana

08.12.2017 16:04

Lallana trener med laget i ettermiddag

03.08.2018 17:14

Grujic og Lallana ute mot Napoli

Fire førstelagsspillere mister lørdagens kamp.

02.08.2018 00:27

Vil ta det neste steget denne sesongen

Adam Lallana tror Liverpool for alvor vil kjempe med Manchester City neste sesong.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.11.2018 kl 23:08

Solanke har full tiltro til Klopps plan

Dominic Solanke nekter å la seg frustrere av mangelen på spilletid i Liverpool denne sesongen.

+
19.11.2018 kl 21:44

Van Dijk sikret gruppeseieren

Nederland lå an til tap, men så dukket Liverpool-stopperen opp.

+
19.11.2018 kl 19:43

– Henderson klar til helga

Jordan Henderson sto over for England, men er sannsynligvis tilbake mot Watford.

+
19.11.2018 kl 18:35

– Jeg kunne ikke tro det da jeg hørte om Liverpool-interessen

Andy Robertson hadde sett seg ut en annen klubb, da han fikk vite at han var ønsket av Liverpool.

+