Fem spillere har drevet intens rehabiliteringstrening på Melwood i hele sommer

To viktige forsvarsspillere kan være tilbake i full trening i juli.

19. jun 2018 kl 21.40 Einar Kvande

Når Liverpool starter sin preseason mandag 2. juli, ruller VM-fotballen fortsatt for fullt i Russland. Det betyr at det vil være en glissen tropp som fysisk trener Andreas Kornmayer vil lede gjennom et knallhardt treningsprogram.

VM-spillerne Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané, Dejan Lovren, Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold, Simon Mignolet og Marko Grujic glimrer naturlig nok med sitt fravær. De vil trolig få tre uker ferie etter den datoen de er ferdigspilte i Russland, ifølge James Pearce i Liverpool Echo.

Nysigneringene Naby Keita og Fabinho vil imidlertid møte på Melwood allerede første dag, og det vil også karer som Daniel Sturridge, Divock Origi, Lazar Markovic, Harry Wilson, Sheyi Ojo og Ryan Kent. De seks sistnevnte avsluttet forrige sesong på lån hos andre klubber.

Har ikke ligget på latsiden

De fleste av Liverpools spillere som ikke har vært eller er på landslagsoppdrag har vært på ferie helt siden Champions League-finalen i Kiev, men fem spillere har drevet rehabiliteringstrening på Melwood i hele sommer. Det er den langtidsskadede kvintetten Joe Gomez, Joël Matip, Alex Oxlade-Chamberlain, Rhian Brewster og Allan Rodrigues de Sousa. Disse har jobbet intenst sammen med den medisinske staben og sportsvitenskapsfolkene.

Gomez skadet ankelen tidlig i mai, og gikk dermed glipp både av Champions League-finalen og VM-sluttspillet med England. Den unge forsvarsspilleren har ifølge James Pearce hatt stor fremgang som en følge av denne rehabiliteringen, og han fikk nylig grønt lys til å begynne å trene utendørs igjen.

Pearce tror også at Matip vil være tilgjengelig for spill i juli. Midtstopperen måtte kaste inn håndkledet for sesongen etter kampen mot Crystal Palace i april. En lårskade krevde en operasjon.

Fortsatt et stykke unna

Oxlade-Chamberlain og Brewster er fortsatt et stykke unna en retur. Førstnevnte ventes ikke tilbake på banen før i november. Han gjennomgikk en kneoperasjon i april, etter at han fikk en båndskade i det ene kneet i Champions League-semifinalen mot Roma på Anfield. Liverpool FC har vært tilbakeholdne med opplysninger om skaden, og vil ikke sette noe nøyaktig tidspunkt for et comeback, men Pearce melder at seks måneder ute ikke er urealistisk.

Brewster, som er nær ved å signere sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool, vil trolig være tilbake mot slutten av august, opplyser Echo-journalisten.

Tenåringen har vært ute helt siden han fikk en alvorlig ankelskade under spill for Liverpool U23 i januar.

Arbeidstillatelsen mangler fortsatt

Allan var tilbake på Melwood i april, etter at lånet hans hos Apollon Limassol ble avsluttet før tiden på grunn av en skulderskade. Brasilianeren ble operert, og forventes å være klar for spill igjen i august. Han vil da forsatt ikke være kvalifisert for arbeidstillatelse i Storbritannia, og vil derfor bli lånt ut igjen for sesongen 2018/19.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]