Hjalp tsunamiofre under U17-VM: – Personligheten hans er enestående

Det er ikke bare fotballtalentet som står frem hos Trent Alexander-Arnold.

10. jun 2018 kl 15.34 Arve Corneliussen

– Når det kommer til profesjonalitet, mentalitet og evner burde enhver ung spiller se til Trent. Han har fantastiske folk rundt seg, og lar ikke noe gå til hodet. Han er et eksempel for alle unge spillere som ønsker å nå toppen, roser Jordan Henderson overfor Daily Mail.

Hamret inn supermål

Da Alexander-Arnold stilte opp på sin første trening med landslaget, hamret han et skudd i krysset fra 25 meter – et så bra mål at England delte videoen i sosiale medier.

Det er imidlertid ikke fotballferdighetene som er i fokus i Daily Mails sak om supertalentet, men personligheten. Unggutten bor fortsatt hjemme, og foreldrene er svært nøye med å passe på at han holder beina plantet på jorden. Neil Dewsnip, som jobbet med Alexander-Arnold da han spilte U17-VM i Chile i 2015, forteller noen historier til avisen som illustrerer poenget.

– En av tingene vi gjør når vi er ute og reiser, er å dra på studieturer med guttene. Trent ville dra dit tsunamien hadde truffet. En av landsbyene like i nærheten var blitt rammet, og det gikk inn på ham, sier Dewsnip.

Alexander-Arnold er ambassadør for det lokale veldedighetsprosjektet An Hour For Others, og det er lett å forstå hvorfor han engasjerer seg på Dewsnip.

– Det ga oss en indikasjon på hvilken person han er. Han møtte dem som bodde der, og ga dem noe av det medisinske utstyret vi hadde med oss. Han brydde seg virkelig. Å ha en slik bevissthet i den alderen er virkelig beskrivende. Personligheten hans er enestående, roser Dewsnip.

PING PONG:
PING PONG:  Ifølge Neil Dewsnip ankom Trent Alexander-Arnold U17-VM som en helt elendig bordtennisspiller. Da han forlot mesterskapet, var han alt annet enn elendig, forteller hans tidligere trener.

Bestevenn med Woodburn

Ifølge den ferske landslagsspillerens tidligere trener, er han på akkurat samme måte nå. Selv om han er blitt en stor stjerne, hilser han på alle som han alltid har gjort.

I sosiale medier kan en til stadighet se Ben Woodburn og Alexander-Arnold gratulere hverandre etter gode prestasjoner. Daily Mail kan avsløre at de to er nærmest uadskillelige, og at resten av lagkameratene har gitt dem kallenavnet «valpene».

Så snart Alexander-Arnold entrer gresset, passer ikke lenger kallenavnet, skriver Daily Mail, og sikter til ungguttens forestillinger mot noen av verdens beste kantspillere denne sesongen.

Scouseren fikk landslagsdebuten sin mot Costa Rica denne uken. Han banker på døren for en startplass i VM, men sannsynligvis er det Tottenhams Kieran Trippier som trekker det lengste strået på høyre vingback.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]