Er bak City-stjerne i spisskøen – får siste sjanse i dag

Roberto Firmino er én av fem røde i VM som ikke er selvskreven i startoppstillingen til laget sitt.

10. jun 2018 kl 09.44 Arve Corneliussen

Bare åtte Liverpool-spillere er tatt ut til VM, og enda færre kommer til å få mye spilletid.

Kanskje mest oppsiktsvekkende er det at Firmino sannsynligvis må se mesterskapet fra benken, hvert fall fra start. Hans Premier League-kollega, Gabriel Jesus, har nemlig vært manager Tites førstevalg i kvalifiseringen og treningskampene.

I Brasils ni siste kamper har Firmino bare fått starte én. Samtidig har Jesus startet åtte, og måtte for ordens skyld vike den ene kampen Firmino fikk starte. Liverpool-spissen er blitt byttet inn i fire av kampene, der samtlige har vært på spissplass, ifølge Transfermarkt.

Etter kampen mot Kroatia, der Firmino ble byttet inn for Jesus og scoret, uttalte sistnevnte seg om konkurransen dem i mellom.

– Jeg er veldig glad på hans vegne. Det er bra med sunn konkurranse. Han har hatt en fantastisk sesong, mens jeg bare har hatt en god sesong på grunn av skaden min. Men slikt skjer, og jeg gratulerer ham, sa Jesus ved kampslutt, ifølge Goal.

Når Brasil møter Østerrike søndag ettermiddag, er det Liverpool-fansens kjæledegges siste mulighet til å spille seg inn i Tites planer. For en uke siden uttalte også manageren seg om konkurransen på spissplass.

– Firmino kan komme inn når som helst. Men han kommer til å spille sentralt i banen, ikke på kanten, fordi det er hans beste posisjon. Jeg så Roma-kampen – han er fantastisk på å sette inn presset, sa Tite.

Flere benkeslitere

For Marko Grujic og Simon Mignolets del, ser det mørkt ut med tanke på spilletid. Grujic er et offer for en kruttsterk serbisk midtbane bestående av Sergej Milinkovic-Savic, Nemanja Matic og Luka Milivojevic, mens Mignolet har Thibaut Courtois foran seg i køen.

På England-benken kommer sannsynligvis Trent Alexander-Arnold til å befinne seg. Stjerneskuddet fikk starte sist treningskamp mot Costa Rica, men Gareth Southgate blir spådd å starte med Kieran Trippier som vingback og Kyle Walker som en av tre stoppere.

Disse starter

Jordan Henderson har langt bedre sjanser til å starte. Han har startet samtlige kvalifiseringskamper der han har vært skadefri, men enkelte spekulerer på om han vil vrakes dersom Southgate velger å bare spille med én defensiv midtbanespiller. I så fall er det Eric Dier Henderson konkurrerer med.

Tre Liverpool-spillere starter uansett, så lenge de ikke er skadet.

Dejan Lovren regnes som Kroatias beste stopper, mens Sadio Mané og Mohamed Salah er sine nasjoners største stjerner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]