– Jeg er et menneske, så jeg føler smerte

Mohamed Salah om tårene i finalen, fotball-VM og hvor lykkelig han er i Liverpool.

5. jun 2018 kl 20.55 Arve Vassbotten

– Jeg vil gjøre mitt beste for å spille fra start, sier Mohamed Salah i et intervju med Bleacherreport.com på spørsmål om VM med Egypt.

Salah ble som kjent skadet i skulderen i Champions League-finalen mot Real Madrid. Egypt spiller sin første gruppespillkamp mot Luis Suarez og Uruguay 15. juni. Og det er blitt antydet at han først vil bli klar til den andre kampen mot Russland 19. juni. Men Salah har andre planer.

– Vi kjemper for den første. Det er en kjempende mentalitet, sier han.

– Sikker på at vi går langt i VM

Selv om Salah understreker at det er spesielt å spille i Liverpool-drakta, er det også en egen følelse for han å dra på seg den egyptiske landslagsdrakta.

– Man spiller med sine egne følelser. Det er annerledes. Du spiller ikke så mange kamper for ditt land som for din egen klubb. Derfor føles det som om man virkelig kjemper for landet sitt. Det er en annerledes følelse, sier han.

– Folk i Egypt har ønsket å komme tilbake i VM så lenge at alle bare er glade for at vi kom dit. Det er bra for oss, for da er det ikke noe press. Og det er også bra fordi resten av verden ser på oss som at vi ikke er ment å være der. Det er ikke noe press på spillerne. Men hvis du spør meg hva vi spillerne sier til hverandre, så er det noe annet, sier han.

Og selv om Salah er en ydmyk kar, klarer han også å sette seg høye mål.

– Jeg ønsker å forandre framtiden til Egyptisk fotball for alltid.

– Jeg er veldig sikker på at vi vil gå veldig langt i VM. Og ingen forventer det, men jeg er veldig sikker på det.

Jeg ønsker å forandre framtiden til Egyptisk fotball for alltid.Mohamed Salah

Han sier at han «har tenkt mye på» det at folk mener han kan forene folkeslag gjennom sin status.

– Jeg er alltid glad når folk ser på meg som et ikon eller et idol i Egypt.

– Jeg er veldig stolt av det, sier han.

– Lykkelig i Liverpool

KONGEN:
KONGEN:  Mohamed Salah kan få vist en gang for alle hvem som er «kongen av Egypt» i sommerens VM.

Men til tross for den nære gudestatusen han har fått i hjemlandet, viser også Salah at han er menneskelig. Som da han felte tårer da han forlot banen i Kiev.

– Det er mye følelser i det øyeblikket. Jeg er et menneske, så jeg føler smerte.

– Jeg tenkte på Champions League-finalen, og etter det tenkte jeg på VM.

Med 44 mål i debutsesongen fikk Salah en eventyrlig start på Liverpool-karrieren. Dessverre ble det ikke kronet med et Champions League-trofé.

– For å være ærlig, da jeg kom hit, sa jeg at jeg ville vinne en cup for dette laget. Jeg ønsket å gjøre det for byen, for fansen, for alle som trodde nok på meg til å hente meg hit.

– Jeg er veldig glad for å være i Liverpool. De har fått meg til å føle meg hjemme. Det er utrolig med fansen her. De synger sanger for deg på stadion. De roper navnet ditt, fansen bruker drakta di over alt. Det er vakkert. Jeg gir hele livet mitt til fotball, så jeg er lykkelig.

Bedre år for år

– Hvis du ser på min karriere, så var sist år bedre enn året før, og dette året var bedre enn det forrige. Men det er mer i vente. Jeg skal ikke bare falle til ro.

På fritiden innrømmer Salah at han selv spiller Playstation og for det meste FIFA. Da spiller han med Liverpool.

– Jeg spiller ballen til meg selv, innrømmer han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]