LANDSLAGSSPILLER:  Marko Grujic står med sju landskamper, og fem av dem har kommet i løpet av denne sesongen.

– Jeg var villig til å gjøre hva som helst

Å spille i VM var Marko Grujics barndomsdrøm.

– Vi har ikke spilt bra de fire til åtte siste årene, og har gått glipp av både EM og VM. Derfor sluttet folk å tro på oss, men nå kan jeg føle at optimismen er tilbake blant supporterne og folket i Serbia, sier Marko Grujic til Liverpoolfc.com. 

Den 22 år gamle midtbanespilleren, som står med sju A-landskamper, har vært fast i landslagstroppene denne sesongen. I generalprøven mot Bolivia, der landet hans vant med overbevisende 5-1, fikk han 27 minutter. 

Den tidligere Røde Stjerne-spilleren kommer imidlertid til å få det vanskelig med å spille seg inn i elleveren, ettersom Serbia har midtbanealternativer i Nemanja Matic, Sergej Milinkovic-Savic og Luka Milivojevic. 

– Å klare kvalifiseringen var en stor prestasjon for oss. Manageren sa han kom til å ta med noen fra U21-troppen, så vi visste alle sammen at vi hadde en sjanse, forklarer Grujic. 

– Da jeg var ung, drømte alle om å spille i et VM med landslaget. Da vi hadde kvalifisert oss, var jeg villig til å gjøre hva som helst for å komme med i troppen, følger han opp. 

Siste halvdel av denne sesongen tilbrakte Grujic på utlån i Cardiff. 22-åringen er koblet til Lazio, og har sannsynligvis en viktig sommer foran seg om han skal spille seg inn i Jürgen Klopps planer.