Lovren-innhopp da Island røk ut

Liverpools midtstopper fikk 20 minutter og lagde straffe i den siste gruppespillrunden.

26. jun 2018 kl 22.18 Marius Rabben

Dejan Lovren og Kroatia var allerede videre før kampen, og vant gruppe D med full pott etter å ha slått Island 2–1 tirsdag kveld.

Liverpools representant i troppen fikk hvile fra start og så Milan Badelj sende laget i føringen åtte minutter etter pause.

Lovren kom innpå i det 70. minutt, men bare seks minutter senere fikk Island straffe etter at et innlegg traff venstrearmen til 28-åringen. Gylfi Sigurdsson scoret fra ellevemeteren og ble dermed den første spilleren med mål mot Kroatia under VM.

Ettersom Argentina vant 2–1 over Nigeria i den øvrige kampen fra gruppe D ville islendingene med seier over Lovren & Co. avansert til åttedelsfinale på bedre målforskjell enn Argentina, men det ble bare med håpet. På overtid sørget Ivan Perisic for 2–1 til kroatene.

I åttedelsfinalen blir det skandinavisk motstand for Lovren når Danmark står på motsatt halvdel kommende søndag kl. 20. Den kampen vises på NRK1. Gruppetoer Argentina møter Frankrike lørdag kl. 16.