– Minst én spiller kan bli klar i løpet av det neste døgnet

Det skal være gjennombrudd i forhandlingene.

7. jun 2018 kl 08.57 Arild Skjæveland

Velinformerte Simon Hughes i The Independent rapportererat Liverpool kan få klar minst én spiller de neste 24 timene.

Begge spillerne som nå virker nærmest er offensive spillere. Èn spiller i Lyon – mens den andre rykket i forrige måned ned med Stoke City, og er tilgjengelig for en lav sum.

Hughes skriver videre at sjansene er store for at minst én av Nabil Fekir og Xherdan Shaqiri kan bli klar før helgen.

Grunnen til at det haster, er fotball-VM. Både Frankrike og Sveits skal til Russland, og det neste døgnet blir avgjørende for å få i stand avtaler før landslagene drar østover.

Aulas selger før VM?

Lyon-president Jean-Michel Aulas er kjent som en vanskelig mann å forhandle med, og sammenlignes ofte med Daniel Levy i Tottenham. Han skal nå ha akseptert at Fekir kun ønsker seg til Anfield.

I utgangspunktet virket det som at planen var å vente til etter VM, i håp om at prisen skulle stige, men Fekir var ikke involvert i Frankrikes forrige oppkjøringskamp mot Italia i Nice, og Aulas kan ha innsett at en avtale før VM kan være vel så innbringende, ifølge Hughes.

Samtidig er presidenten stolt over klubbens ungdomsakademi, og tror allerede erstatteren til Fekir er på plass, i 19 år gamle Houssem Aouar.

Shaqiri for 12 millioner pund?

Etter nedrykket til Stoke, er Xherdan Shaqiri tilgjengelig for så lite som 12 millioner pund. Jürgen Klopp håper å sikre seg to kreative offensive spillere denne sommeren, som kan spille i flere posisjoner.

26 år gamle Shaqiri spiller stort sett til høyre, men kan også spille sentralt og til venstre. Denne sesongen scoret han åtte mål og hadde sju målgivende for et lag som slet i Premier League. Han er også kjent som en spiller som kan skape og gjøre ting på egenhånd dersom ting ikke fungerer – noe som ofte skjedde i forrige sesongs Stoke-lag.

Ifølge Hughes skal det ha vært fremgang også i jakten på Shaqiri. Sveitseren linkes også til Tottenham, Everton og Southampton.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]