Nå får Trent betalt for beslutningen sist sommer

Fikk beskjed om å ta den vanskelige telefonsamtalen selv. Den beslutningen kan ha fått stor betydning for at han nå skal spille i VM.

6. jun 2018 kl 17.38 Arve Vassbotten

For et år siden valgte Trent Alexander-Arnold å trekke seg fra EM for England U19 for å konsentrere seg om preseason med Liverpool og å overbevise Jürgen Klopp om at han hadde noe å gjøre i Liverpools førstelag.

Selv om ungguttene kanskje kunne angre på at han ikke ble en del av vinnerlaget i turneringen, er det liten tvil om at beslutningen på sikt var rett for scouseren.

Denne sesongen har han ikke bare spilt seg inn på Liverpool men også på Englands A-landslag.

Måtte manne seg opp

I et intervju med The Times forteller Liverpools akademidirektør Alex Inglethorpe at han ikke lot Alexander-Arnold slippe lett unna da han hadde bestemt seg.

– Jeg ønsket at Trent skulle være den som ringte og snakket med Keith, og at han forklarte grunnene til at han ikke ønsket å være med, sier Inglethorpe.

Liverpool kunne sendt en epost på vegne av spilleren til Englands U19-manager Keith Downing.

– Unge spillere i dag har ofte mange mennesker som står foran dem, om det er meg, deres representanter, manageren eller andre. Det var viktig at når han hadde tatt den beslutningen, at Trent hadde baller til å ringe og faktisk forklare hvorfor han ikke ville dra. Vi vil selvsagt hjelpe han med det, men det er en del av det å bli en mann, er det ikke? Hvis du tar en beslutning og står ansvarlig for den, må du forklare hvorfor, sier han.

Sin egen beste trener

AKADEMIDIREKTØREN:
AKADEMIDIREKTØREN:   Steven Gerrard og Steve McManaman, sammen med Alex Inglethorpe.

Inglethorpe forteller også at Trent snakket med han etter den dårlige kampen han hadde mot Manchester United i mars.

– Han var selvsagt nedfor, han er ung og følte han sviktet alle den dagen. Trent er en smart gutt, og jeg har alltid tenkt at hvis man stiller han de riktige spørsmålene finner han svare selv. Han er sin egen beste trener. Hvis han ønsker råd eller hjelp, har han ofte de beste svarene i sitt eget hode. Han trenger bare litt hjelp for å finne dem.

– Han har et utrolig lag rundt seg, hans mor Diane, faren Micky, brødrene. De er veldig, veldig nær hverandre. Moren gjør en utrolig jobb med å holde beina hans på jorda. Hun vil fortelle ham hva han skal gjøre, hvordan snakke, hvordan oppføre seg og han har dratt nytte av miljøet.

Fryktløshet

Akademidirektøren er sikker på at Trent ikke er fornøyd med å bare komme til VM. Han ønsker å spille, og han ønsker suksess.

– Den fryktløsheten og den gung-ho-holdningen man har når man er ung, er bra. Det var bra for en ung Michal Owen, en ung Steven Gerrard, fryktløshet fikk Jamie Carragher inn og jeg håper Trent er likedan. De beste kommer inn og setter fyr på stedet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]