Historien om Trent Alexander-Arnold:Havnet i Liverpool etter loddtrekning - og bor fortsatt hjemme hos mamma

Han sto på Melwood og kikket inn gjennom sprekker i muren for å få et glimt av sine helter. Nå er det andre som prøver å få et glimt av han utenfor muren.

15. mai 2018 kl 11.39 Arve Vassbotten

– Jeg vokste opp nær Melwood, bare fem til ti minutter unna i West Derby, sier Trent-Alexander Arnold i et intervju med BBC.

– Som barn pleide jeg å vente utenfor inngangen på Melwood eller se gjennom sprekker i muren, bare for å få et glimt av de jeg så opp til, og dem vi alle ønsket å bli som, slik som da vi var i Champions League med Gerrard, Carragher og Alonso. Hver gang jeg gikk forbi drømte jeg om hvordan det ville være, og jeg hadde et bilde i hodet av hvordan det ville se ut.

– Mamma holder et øye med meg

Høyreback bor fortsatt hjemme sammen med moren og de to brødrene sine. Samtidig lever han nå den drømmen han en gang så for seg i hodet.

– Vi er veldig nær hverandre i familien. De er imot at jeg flytter ut, fordi mange unge spillere flytter ut for tidlig. De begynner å tjene godt med penger, og man tror man kan håndter ting og jeg tror det er da ting begynner å gå galt. Jeg tror mamma og familien ønsker å holde et øye på meg, og vil ikke at ting skal gå til hode på meg. Så jeg tror at for øyeblikket, til vi alle er enige om at jeg har det som skal til for å flytte ut, så blir jeg boende her, sier Trent.

– Uten dem ville jeg definitivt ikke vært på det stedet jeg er nå. Det var alltid godt å kunne komme hjem og dele gode og dårlige øyeblikk. bare det å oppleve alt sammen med dem, og se at de er stolte av meg er utrolig.

BOR HJEMME:
BOR HJEMME:  Trent Alexander-Arnold trives godt hjemme hos mamma og sine to brødre.

26. mai kan gutten som bor hjemme hos mamma stå overfor Cristiano Ronaldo i Champions League-finalen i Kiev. Det er nesten ikke mulig å tenke seg et større sprang mellom det jordnære og det høytflyvende på en gang.

– Familien, venner og menneskene jeg omgir meg med holder meg nede på jorda, og sørger for at jeg ikke får for store tanker om meg selv.

Han mener den mentaliteten er ekstremt viktig for å lykkes.

– Jeg har sett når jeg vokste opp at mange unge spillere trår feil der. Spillere som nesten er der de skal være, men ikke helt klarte det på grunn av at mentaliteten ikke var riktig.

Klopp en farsfigur

Da denne sesongen startet var Trent Alexander-Arnold en spiller som kunne håpe på en og annen kamp for Liverpool. Han debuterte så seint som 25. oktober 2016 i 2-0-seieren over Tottenham. Søndag 15. januar 2017 fikk han sin første Premier League-start mot Manchester United. Nå har 19-åringen allerede samlet sammen 43 kamper for Liverpool og tre mål. Alle målene og 31 av kampene er kommet denne sesongen. Bare tre av ganger har han kommet inn fra benken denne sesongen, resten er fra start.

– Utrolig. Når jeg ser tilbake på starten av sesongen, ville jeg aldri gjettet at jeg skulle være i denne situasjonen. Så høyprofilerte kamper, så mye tillit fra manageren og slik støtte fra fansen. Det har vært en utrolig reise for meg og familien min.

TRE UTROLIGE ÅR:
TRE UTROLIGE ÅR:  På bildet til venstre er Trent Alexander-Arnold avbildet som U18-spiller i 2015. På bildet til høyre feirer han finale i Champions League i 2018.

Og Trent er klar på at Jürgen Klopp har en stor del av æren for suksessen.

– Han er den manageren som ga meg sjansen. Han har alltid vært der for å gi meg støtte, han er fortsatt en farsfigur på en måte. Han er en person som snakker sannheten, noe som er en kvalitet alle managere burde ha, han forteller deg hva du trenger å forbedre og hvordan du kan komme på laget.

Han har alltid vært der for å gi meg støtte, han er fortsatt en farsfigur på en måte.Trent Alexander-Arnold om Klopp

Nå får han sjansen til å kopiere sine to lokale helter Steven Gerrard og Jamie Carragher, som han kunne se løfte Champions League-trofeet da han selv var seks år gammel. Og onsdag, kan han fort bli tatt ut i Englands landslagstropp til VM, og det uten at han har spilt en eneste landskamp for England tidligere.

Fikk tilbud etter 30 minutter

Men kanskje hadde han ikke engang havnet i Liverpool om det ikke hadde vært for en loddtrekning.

– Det er en morsom historie. Jeg var rundt seks år og Liverpool hadde en sommerleir i nærområdet. De sendte noen invitasjoner til skolen min og til min aldersgruppe, og til min klasse, og de spurte: «hvem ønsker å bli med?». Alle guttene i klassen rakk selvsagt opp hånda, så den eneste rettferdige var å trekke navn ut av en hatt, og heldigvis ble mitt navn dratt opp.

Det tok ikke lang tid før talentet ble oppdaget.

– Etter omtrent 30 minutter på den første treningen kom en av speiderne eller en trener over til moren min og sa: «Kan du begynne å ta han med to eller tre ganger i uka fra nå?». Og siden da har jeg vært Liverpool-spiller.

Fikk kapteinsbindet av Gerrard

En som tidlig fikk et godt øye til scouseren var Steven Gerrard. Faktisk er Trent en av spillerne som er viet mye plass i Gerrards selvbiografi «My Story», lenge før han ble en fast førstelagsspiller.

Gerrard oppdaget ungguttens talenter da han selv gikk på trenerkurs og jobbet med U16-laget på Kirkby.

«Da jeg trente U16-laget var det et par gutter som jeg virkelig la merke til. Trent Alexander-Arnold har en fantastisk sjanse til å slå igjennom som profesjonell», skrev Gerrard i boka.

«Han ser ut til å ha alle kvalitetene man trenger, selv om han bare så vidt har fylt 16. Han er ikke sterk nok fysisk for øyeblikket, men det vil komme. Han har den rette innstillingen og kommer fra West Derby, hjemmet til Melwood. Trent er scouser og tydeligvis, akkurat som jeg forsøkte å være John Barnes og Steve McMahon, vokste han opp og latet som han var meg da han spilte i parkene på Merseyside. Han kan spille som en defensiv midtbanespiller, men han er anvendelig og jeg har sett han fylle flere posisjoner.»

Da Steven Gerrard skulle spille U18 kamp seks dager før semifinalen mot Aston Villa i april 2015, ga han kapteinsbindet til Trent Alexander-Arnold.

«Etter suspensjonen var det viktig for meg å spille 90 minutter. Jeg ga kapteinsbåndet til Trent Arnold. Han virket veldig sjokkert og han ga meg et blikk som sa 'hva er det du gjør?'. Jeg gjorde den gesten av en grunn. Det var min måte å fortelle Trent på at jeg tror han kan slå igjennom som Liverpool-spiller en dag. Jeg følte det samme med Herbie Kane», skrev Gerrard.

Sesongen 2014-15 var Trent kaptein for Liverpools U16-lag. Han debuterte for U18 i 2014, og ble siden kaptein også for det laget. I oktober 2015 skrev Liverpool-gutten under sin første profesjonelle kontrakt med barndomsklubben.

– Utrolig at de tenkte på oss

GUTTEDRØMMEN:
GUTTEDRØMMEN:  Unge gutter kan i dag se opp til og prøve å bli som Trent Alexander-Arnold.

Nå er den lokale gutten selv en stjerne andre barn ser opp til. Det er et ansvar han ikke tar lett på.

– Da jeg vokste opp og så spillere som Gerrard og Carragher, de lokale spillerne, scouserne, i laget ga det meg alltid litt mer inspirasjon og motivasjon. Det kan skje for lokale spillere med hardt arbeid, talent og lyst. Hvis man dedikerer seg nok kan det skje.

– Forhåpentligvis er det slik unge spillere på akademiet og spillere i og rundt Liverpool kan se opp til meg på nå.

Da sesongen ble avsluttet på søndag, trillet Arnold et handikappet gutt han har god kontakt med rundt på Anfield.

Den unge supporterens far skrev dette på Facebook om den fantastiske gesten:

«Trents mor kom i går kveld med billettene og inngang til players lounge, og med nyheten man ikke engang ville drømme om fordi det var så urealistisk. 'Trent ønsker at Luis skal gå rundt banen med ham og spillerne på slutten av kampen for æresrunden. Det er ikke mange ganger Luis føler seg heldig. (...) Men jeg vedder på han føler seg heldig i dag. Og jeg vil strutte av stolthet igjen for denne fantastiske lille gutten (og sannsynligvis hulke på sidelinjen)»

«Jeg kan ikke takke Trent og familien nok for at de tenker på oss i denne hektiske tiden for dem. Utrolig!! Og takk til «an hour for others» som tenkte på oss da Louis var på sykehus og arrangerte det første møte mellom Louis og hans kamerat»

Og selv om han skal vinne Champions League-finalen og spille VM i sommer, går unge Trent fortsatt ut i hagen med brødrene for å spille fotball når han har anledning.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]