Pangstart for Lovren og Kroatia

Kroatia har festet grepet om gruppeseieren etter første runde.

16. jun 2018 kl 22.53 Arve Corneliussen

Dejan Lovrens lag slo Nigeria 2-0 lørdag kveld. Ettersom gruppefavoritt Argentina bare klarte 1-1 mot Island tidligere på dagen, har Kroatia nå festet et grep om gruppeseieren.

Neste motstander for Lovren & Co er Argentina. Den kampen kan vise seg å bli ekstremt viktig for Kroatias sjanser videre i mesterskapet, ettersom gruppetoeren møter vinneren av Gruppe C – Frankrikes gruppe.

Kampens første mål kom etter en drøy halvtime. Kroatia hadde en dødball, som ble stusset til Mario Mandzukic. Juventus-profilen klarte ikke heade mellom stengene, men traff Oghenekaro Etebo og ballen endte i mål til Nigeria-spillerens store fortvilelse.

Med 20 minutter igjen på klokken blåste dommer for straffe. Mandzukic ble holdt i feltet etter en dødball, og Luka Modric var sikker som straffeekspeditør.

Lovren hadde en solid dag på jobben i det som var hans 40. landskamp. Like før pause fikk Alex Iwobi godt treff i feltet, men Liverpool-stopperen blokkerte skuddet på oppofrende vis. Totalt hadde Nigeria bare to skudd på mål i kampen.