Så mye tjente Liverpool på Champions League

Tre klubber hadde mer inntekter fra årets Champions League enn Liverpool.

1. jun 2018 kl 08.59 Arild Skjæveland

Liverpool gikk ikke hele veien og hentet pokal nummer seks hjem til Anfield – men årets Champions League-eventyr var likevel innbringende for klubben.

Ifølge fotballfinansbloggeren Swiss Ramblehar Liverpool fått inn 78 millioner euro – 68,4 millioner pund, på årets Champions League.

Chelsea fikk inn €64m, Manchester City €62m, Tottenham €60m og Manchester United €39m. Skottland får også sin del av de samme TV-pengene, så Celtic får €32 millioner.

Store summer

Med at Jürgen Klopps menn gikk så langt som de gjorde, tjente de nesten inn «en Van Dijk». Det var tre klubber som tjente mer enn Liverpool.

Vinneren Real Madrid fikk 87 millioner euro. Selve finaleseieren var ikke verdt mer enn 4,5 millioner euro mer enn Liverpool, men på grunn av fjorårets tabellplassering får de en større andel av TV-pengene.

AS Roma fikk 81,6 millioner euro, mens Juventus fikk 78,5 millioner euro. Grunnen til at de begge fikk mer enn Liverpool, var at det fem engelske lag i sluttspillet som pengene skulle deles på. Fra Serie A var det kun to lag. Ett som gikk til kvartfinale, og ett som gikk til semifinale, skriver Swiss Ramble.

Mest fra premiepenger

Av de €78 millionene Liverpool tjente, var €52,1 millioner fra premiepenger. €26,1 millioner var fra TV-penger.

Summen fra BT Sport-avtalen som skal deles er på 154 millioner euro, som er høyest i Europa. «Problemet» for Liverpool denne sesongen, og også neste sesong etter årets fjerdeplass i ligaen, er at TV-pengene er delt i to.

Fra den ene potten får Premier League-vinneren rundt 40 prosent av pengene, nummer to 30 prosent, det tredje laget 20 prosent, og fjerdeplassen, som var Liverpool, 10 prosent. Den andre potten er basert på antall spilte kamper i Champions League denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]