STOD OVER:  Mohamed Salah var spilleklar til kampen mot Uruguay, men ble ikke risikert i det som var Egypts første VM-kamp siden 1990.

Salah rekker neste kamp

Det bekreftes av Egypt, som også forklarer vrakingen mot Uruguay.

«Salah var klar for å spille mot Uruguay, men treneren ville ikke risikere noe», skriver Det egyptiske fotballforbundet i en pressemelding, ifølge BBC.

Derimot kommer nasjonens desidert største stjerne til å spille tirsdagens kamp mot vertsnasjonen Russland, bekrefter forbundet. 

Det er en kamp Egypt er nødt til å ta poeng i dersom de skal henge med i kampen om en plass i åttedelsfinalen. Både Uruguay og Russland står med tre poeng, som betyr at Egypt kan ryke ut med tap for vertsnasjonen. 

I den første gruppespillskampen tapte Egypt poenget etter et sent mål av midtstopper José Maria Gimenez. Kanskje ville resultatet vært annerledes med Salah på banen, men det var ikke noe Hector Cuper ville spekulere på etter kampen. 

– Kanskje ville utfallet vært annerledes om Mo hadde vært på banen, men det kan vi ikke vite. Han har definitivt bidra mye i tidligere kamper, og kommer til å bidra i fremtidige kamper. Vi ville unngå å ta noen sjanser i denne kampen, men vi tror han rekker den neste, sa Cuper etter det sure tapet. 

Salah har scoret 33 mål på 57 landskamper, og fire mål på sine tre siste kamper med flagget på brystet.