Sju av åtte kan bli å finne i 1/8-finalene

Mohamed Salah setter kursen hjem, men de sju andre Liverpool-spillerne i VM har alle muligheten til å gå videre til sluttspillet.

26. jun 2018 kl 11.39 Einar Kvande

Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold, Dejan Lovren og Simon Mignolet er allerede sikret avansement til 1/8-finalene, før deres respektive nasjoners siste gruppespillkamp.

Roberto Fimino, Marko Grujic og Sadio Mané har alle muligheter til å slå følge med kvartetten.

Firminos Brasil møter Grujics Serbia i Moskva i morgen, onsdag. Brasil står med fire poeng på sine to første kamper, og topper gruppen på bedre målforskjell enn Sveits. Taper Brasil for serberne vil de være avhengige av Sveits sitt resultat mot Costa Rica for å gå videre. Serbia må på sin side vinne over Brasil for å være sikre på å nå 1/8-finalen. Uavgjort mot Brasil kan imidlertid være nok, men da må Costa Rica slå Sveits. Grujic har vært ubenyttet innbytter i Serbias to første kamper, mens Firmino har kommet inn fra benken i Brasils to kamper så langt.

Sadio Mané er Senegals kaptein, og har ledet laget til seier over Polen og uavgjort mot Japan. Både Japan og Senegal har fire poeng, mens Colombia har tre. Senegal vil således sikre seg en plass i 1/8-finalene med seier eller uavgjort mot Colombia. Senegal kan også gå videre med tap, dersom allerede utslåtte Polen slår Japan.

Allerede videre

For herrene Henderson, Alexander-Arnold, Mignolet og Lovren handler siste gruppespillkamp om å vinne sine respektive grupper. England møter Belgia i en ren gruppefinale, etter at begge har vunnet sine to første kamper og har lik målforskjell. Uavgjort vil bety at disiplinærstatistikken avgjør hvem som blir gruppevinner. Henderson har spilt begge Englands kamper, mens verken Alexander-Arnold eller Mignolet har fått spilletid så langt i turneringen.

Dejan Lovren er fast inventar i et Kroatia-forsvar som ikke har sluppet inn mål til nå i VM. Kroatia har vunnet begge sine to første kamper, mot Nigeria og Argentina. Ett poeng mot Island i kveld vil være nok til at Kroatia vinner gruppe D.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]