Tagseth til Liverpool.no:– Jeg er 100 prosent skadefri nå

Edvard Sandvik Tagseth er i full gang med forberedelsene til seriestart.

27. jun 2018 kl 09.28 Einar Kvande

I februar fikk den unge nordmannen Edvard Sandvik Tagseth den tunge beskjeden om at sesongen var over for hans del, etter at han hadde pådratt seg en såkalt «stress response» i venstrebeinet mellom kne og hamstring.

Skaden fikk han som en følge av overbelastning. Etter flere måneder med styrketrening for å styrke kjernemuskulaturen er det nå snart tid for å spille ball igjen for lysluggen. Søndag var han tilbake i Liverpool for å gjøre de siste forberedelsene før preseason starter kommende lørdag.

Tilbake på feltet

– Jeg har trent ved akademiet i går og i dag, forteller Eddi til Liverpool.no like etter han er ferdig med en hard økt tirsdag ettermiddag.

Jeg er 100 prosent skadefri nå. Jeg kjenner absolutt ingenting til skaden.Edvard Sandvik Tagseth

– Vi er 3-4 spillere som har kommet hit litt tidligere enn de andre, fordi vi jobber oss tilbake etter skader. Foruten meg selv er det Luis Longstaff, Alex Turner og et par til.

– Jeg er 100 prosent skadefri nå. Jeg kjenner absolutt ingenting til skaden, er de optimistiske tonene fra 17-åringen.

– Nå handler det om å trene kondisjon og finne tilbake til toppformen, legger han til.

To uker ferie

Trønderen forteller at han bare har hatt to uker ferie fra treningsarbeidet i sommer. Denne uken dreier det seg mye om løpetrening og styrketrening, men det blir også tid til litt lek med ballen. På lørdag er resten av akademispillerne på plass. Da starter hardkjøret for alvor.

– Vi skal gjennom en rekke tester i løpet av lørdagen. Fra søndag blir det nok fullt kjør med vanlig trening, utdyper midtbanespilleren.

FIKK SPILLE PÅ ANFIELD
FIKK SPILLE PÅ ANFIELD  Edvard Sandvik Tagseth i aksjon mot Arsenal i FA Youth Cup i januar.

Sandvik Tagseth forteller at hans målsetting for den kommende sesongen er identisk med fjorårets målsetting.

– Målet er å gjøre det så bra med U18-laget at jeg får sjansen på U23-laget. For å klare det krysser jeg fingrene for at jeg holder meg skadefri gjennom hele sesongen.

Kommer til å savne Gerrard

I sommer mistet Edvard sin berømte trener, Steven Gerrard, til Glasgow Rangers. Liverpool-ikonet takket som kjent ja til jobben som manager i den skotske storklubben. Trønderen legger ikke skjul på at han kommer til å savne Stevie G på treningsfeltet.

– Det var lærerikt og veldig artig å ha Gerrard som trener i ett år. Jeg tipper han har som mål å komme tilbake hit, som Liverpools manager en gang i fremtiden. Så jeg håper å se ham igjen!

Jeg tipper han har som mål å komme tilbake hit, som Liverpools manager en gang i fremtiden. Så jeg håper å se ham igjen!Edvard Sandvik Tagseth

– Jeg tror nok de fleste U18-spillerne, meg selv inkludert, synes det er litt kjedelig at han dro fra oss nå, men vi forstår avgjørelsen.

Liverpool FC valgte å flytte opp U16-trener Barry Lewtas som ny trener for U18-laget. Det er en kar som Eddi kjenner godt til, og en ansettelse han applauderer.

– Han er en meget bra trener, som hadde ansvaret da jeg var i U16-troppen. Det var han jeg håpet skulle ta over etter Gerrard, så jeg er meget godt fornøyd med at valget falt på ham, avslutter Frosta-gutten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]