Tilgjengelig på «billigsalg» etter sin beste sesong i Premier League

Xherdan Shaqiri er linket til Liverpool.

11. jun 2018 kl 21.48 Arild Skjæveland

Stoke City rykket ned fra Premier League denne sesongen, men en som fikk det til å stemme påbanen for dem denne sesongen var Xherdan Shaqiri.

Sveitseren, som nå forbereder seg til VM i Russland, scoret åtte ligamål og hadde sju målgivende i 2017/18-sesongen. I en sesong der Stoke kun scoret 35 mål, tok 33 poeng og endte nest sist. Det er langt ifra første gang de helrøde likes til den 169 centimeter høye angriperen.

Han var kraftig linket da han skulle forlate Bayern München i januar 2015, men endte opp i Inter. Et halvt år senere endte han opp i Stoke for 12 millioner pund.

Salah ble erstatteren

Shaqiri kom til Basel i 2001, og fikk gjennombruddet sitt på førstelaget for den sveitsiske klubben i 2009. Han er opprinnelig fra Gjilan i Kosovo, men kom til Sveits i som flyktning i 1992.

Han kunne spilt for Sveits, Kosovo og Albania, men valgte Sveits. Så langt har han 20 mål på 70 landskamper for landet, og gjør seg i disse dager klar for fotball-VM i Russland.

I 2012 ble han solgt for store penger til Bayern München. Spilleren som kom inn for å erstatte ham i Basel den sommeren var en viss Mohamed Salah.

TILGJENGELIG:
TILGJENGELIG:  Xherdan Shaqiri linkes til Liverpool

Beste sesong i England

Shaqiri har hatt sine skadeproblemer i karrieren. Stort sett har det vært snakk om muskelskader – og spesielt i Bayern München mistet han mye fotball på grunn av skader. Han fikk nesten hele 2013/14-sesongen spolert med skader, og mistet 38 kamper, ifølge Transfermarkt.

I Stoke har han også hatt sine problemer. I sin første sesong ble det 27 ligakamper, tre scoringer og seks målgivende. I 2016/17 21 ligakamper, fire mål og to målgivende, før hans mest produktive sesong til nå i 2017/18 med åtte mål og sju målgivende.

Tilgjengelig for «småpenger»

Ifølge ESPN skal Xherdan Shaqiri ha en utkjøpsklausul på 13,5 millioner pund etter Stoke sitt nedrykk. Han har blitt linket til klubber som Tottenham, Everton og Southampton – men ESPN rapporterer at Liverpool gjorde sin interesse kjent i forrige uke. Det er også rapportert av journalistene som følger LFC tettest.

ESPN hevder videre at det var møte mellom Liverpool og spillerens agent på fredag. Lørdag ble han konfrontert med rapportene – se video under.

Scoringer denne sesongen

Under har vi samlet noen av 26-åringens scoringer denne sesongen. Vi takker TV 2 for bildene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]