Tror Karius blir – men ikke som førstekeeper

Liverpool Echo-journalist tror Liverpool vil prioritere en ny førstekeeper i sommer.

2. jun 2018 kl 14.14 Arild Skjæveland

Etter Loris Karius sin marerittkamp i Champions League-finalen ser keeperplassen ut til å ha blitt en prioritet igjen for Liverpool. Klubben har vært sterkt linket til en rekke målvakter nesten hele sesongen, men de siste par månedene løftet tyskeren spillet sitt og det ble stille. Nå spekuleres det for fullt igjen.

Liverpool Echo sin LFC-korrespondent James Pearce tror Karius blir i klubben.

– Jeg kan ikke se for meg at Karius drar i sommer. Akkurat som med Lovren og Moreno etter tidligere feil. Han vil bli, men han vil ikke lenger være nummer én. Han er 24 år gammel og relativt ung, sier Pearce i et intervju med podcasten FOARaw i Singapore hvor han for tiden er på ferie.

Tror andre kan gå

Echo-journalisten tror de to andre målvaktene kan komme til å dra denne sommeren.

– Mignolet ønsker å spille. Han er 30 år gammel, og jeg vil bli veldig overrasket dersom han fortsatt vil være i Liverpool. Det vil være mange som er interessert i ham. Ward er en altfor god keeper til å være nummer tre, sier han.

– En ny målvakt for Liverpool er viktig for å vinne noe. Alisson er den jeg ville valgt, og den som er mest sannsynlig. Jeg er usikker på om Oblak ville forlatt Atletico for Liverpool, sier han videre.

Alisson vil bli dyr

Pearce mener klubben bør punge ut det den brasilianske landslagskeeperen koster, om de er overbevist.

– Det som gjør det komplisert med Alisson er at Roma følte at de solgte Salah for billig til Liverpool. Roma vil ønske at det ser ut som de fikk en god pris for Alisson. Det vil bli interessant å se om Liverpool er villig til å sprenge banken. Jeg synes de bør det. Spesielt siden de gjorde det for å få Virgil van Dijk, og se hvor mye han har forbedret laget.

– Dersom Liverpool er overbevist om at Alisson er den de vil ha, så bør de bare gå ut der og kjøpe han. Han kan være keeper her de neste ti årene, sier han videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]