Van Dijk tipset speiderne om Robertson i Celtic

Liverpools stjernestopper er en beundrer av Andy Robertson.

16. jun 2018 kl 12.46 Arve Corneliussen

Virgil van Dijk og Robertson spilte samtidig i Skottlands øverste divisjon for fem år siden. Van Dijk for Celtic, og Robertson for Dundee United.

Under en kamp Celtic slo Dundee United 2-0 i august 2013, fikk van Dijk øynene opp for venstrebacken.

– I min første sesong for Celtic spilte han for Dundee United, og jeg synes allerede da at han var en god spiller. På det tidspunktet ville jeg ha ham til Celtic, forteller van Dijk i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Jeg tror jeg sa det til en av speiderne også. Noen ganger liker jeg å dele min mening om nye spillere, følger den enorme stopperen opp.

Tøff start

Robertson fikk en tøff start på Anfield etter overgangen fra Hull. Alberto Moreno spilte sin beste fotball til nå i Liverpool, og så ut til å være bankers på laget. Samtidig var Robertson tidvis ute av kamptroppene.

Så ble Moreno skadet i Champions League-oppgjøret mot Spartak Moskva, og Robertson grep sjansen med begge hender. I løpet av et halvt år som fast på førstelaget ble han en kulthelt på Anfield.

Fullroses

Van Dijk er voldsomt imponert av skotten som spiller til venstre for ham i Liverpools forsvarsfirer.

– Han er enkelt og greit en fantastisk spiller. Han jobber veldig hardt. Hvis du setter spillerbørs etter en kamp, tror jeg han aldri havner på noe mindre enn en 6-er, sier den nederlandske stopperen.

– Du kan stole på ham. Forståelsen jeg har med ham blir bare bedre for hver kamp. Han vet hva jeg kan, og det samme motsatt vei. I tillegg er han en fin fyr, som åpenbart hjelper på, fullroser han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]