– Han er en mentor for meg

Alexander-Arnold har lært mye av Liverpool-kapteinen de siste årene.

15. jun 2018 kl 15.29 Marius Rabben

Den yngste spilleren i 23-mannstroppen til England under VM nyter godt av å ha Jordan Henderson med seg. 19-åringen forteller at han har studert Liverpool-kapteinen på og utenfor banen.

– Han er definitivt en mentor for meg, sier Trent Alexander-Arnold, ifølge Daily Mail.

– Plukket opp ting han gjør

– Det er noen få spillere du sitter og ser på hvordan gjennomfører dagen sin. Han er helt klart en av dem jeg har fulgt øye gjennom de to årene jeg har vært på førstelaget, og jeg har plukket opp ting han gjør som kan gjøre meg til en bedre spiller.

Og utenfor banen påpeker Trent at Hendersons påstand om å være best i bordtennis, er feil:

– Jeg har spilt bordtennis med Hendo, men det er litt feilkommunikasjon her. Han snakket med media i går og fortalte alle at han var mesteren, så det er bare rett og rimelig at jeg retter på det. Du kan plassere oss i samme rom og spørre, så vil sannheten komme frem: Jeg er bordtennis-mester mot Hendo.

Familien betyr mest

Alexander-Arnold holder også god kontakt med familien hjemme på Merseyside under VM, og moren, Diane, sjekker kontinuerlig at tenåringen har orden på sakene sine.

– Hun sjekker daglig for å forsikre seg om at jeg bruker solkrem og alt sånt. Hun er veldig detaljert, sier han.

– Hele familien er sånn, og vi holder alle kontrakten. Jeg ringer dem et par ganger om dagen. Det er dem du ønsker å gjøre stolte. Å se dem med et smil om munnen, og at de er stolte av meg, er nok det største insentivet jeg har i fotballen.

Engelske aviser melder at Trent skal varme benken når England spiller sin første VM-kamp mot Tunisia kommende mandag kl. 20, mens Henderson starter. I kampen etter er Panama motstander søndag 24. juni, før gruppespillet avsluttes i storkampen mot Belgia torsdag 28. juni.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]