VM kan være over nesten før det har begynt for Mohamed Salah

Liverpool-angriperen scoret i VM-debuten, men Egypt led sitt andre nederlag.

19. jun 2018 kl 22.24 Einar Kvande

Mohamed Salah reduserte fra straffemerket mot Russland, etter at han selv hadde blitt felt, men det var for lite for sent for Egypt. Det ble tap 3-1 mot vertsnasjonen Russland i den andre VM-kampen for egypterne, som dermed står uten poeng etter to runder.

Det betyr i klartekst at Egypt vil være utslått av VM dersom Uruguay tar poeng mot Saudi-Arabia i morgen.

Resultatet betyr også at Russland er så godt som sikret avansement til 1/8-finalen i sitt eget mesterskap.

Dette var Salahs første kamp etter at han måtte forlate banen i Champions League-finalen i Kiev med en skulderskade, og selv om han skaffet straffesparket og scoret Egypts mål var ikke dette en Salah som virket 100% pigg.

Russland dominerte fra start av i St Petersburg, men tok ikke ledelsen før to minutter ut i annen omgang, de Egypts kaptein Ahmed Fathi var uheldig som gjorde selvmål. Denis Cheryshev og Artem Dzyuba scoret så to kjappe mål, slik at russerne ledet 3-0 like etter at timen var passert.

Salahs reduseringsmål kom etter 73 minutter, etter at VAR ble brukt for å gi straffesparket. Egypt ble også snytt for et straffespark til like etterpå, etter klar holding i feltet.