412 avdøde har sesongkort

Slik skal Liverpool får mer kontroll på hvem som har sesongkort.

16. jul 2018 kl 22.42 Arve Vassbotten

Anfield har mer enn 26000 sesongkortholdere, men mange av de blir brukt av supportere som ikke har navnet sitt på billettene. Mange blir arvet av andre familiemedlemmer, framfor at de tilfaller de på venteliste.

– Estimatet nå er at 412 sesongkort er i navnet til avdøde, sier klubbens billettansvarlig Phil Dutton til Liverpool Echo.

Nå ønsker klubben å få mer kontroll på hvem som har sesongkort.

Må verifisere kortene

– I de situasjonene, vil supportere som har disse sesongkortene måtte legge fram bevis på at de har brukt kortene og må også legge fram dødsattest. Men jeg må legge til at det ikke er noe supporterne trenger å uroe seg for. Vi ønsker ikke å ta sesongbilletter fra supportere, vi ønsker bare å vite hvem som bruker dem, men for å nå det målet kan supportere bare fornye sesongbillettene i 2019-2020 når de har fullført den prosessen, sier han.

Før neste sommer vil fansen få mulighet til å laste ned en app, som etter planen blir klar i august, der de kan verifisere sin identitet. Klubben anslår at for 75-80 prosent av sesongkortholderne vil denne prosessen ta to til tre minutter, men at det i noen tilfeller kan ta lenger tid for de som ikke får verifisert seg via appen og som må oppsøke stadion.

For supportere som deler sesongkort, trenger klubben ett kontaktnavn som står på kortene.

– Vi forstår at folk deler på billetter, sier Dutton.

Klubben har også gått bort fra ideen om å ha foto-ID for å komme inn på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]