Bekrefter Kent-utlån

21-åringen skal spille for Steven Gerrards lag kommende sesong.

22. jul 2018 kl 14.12 Marius Rabben

Ryan Kent er lånt ut til Rangers for hele 2018/2019-sesongen. Det bekrefter begge klubber søndag.

– Da muligheten til å komme til en klubb av denne størrelsen dukket opp, var det en «no-brainer», sier Kent til RangersTV.

Dermed får han Steven Gerrard som manager. Kent trekker også frem Michael Beale, som ble med nordover i Gerrards trenerteam, etter samarbeidet de hadde på Liverpool-akademiet.

– Han fikk det beste ut av meg

– De har en sjef nå i Steven Gerrard som har spilt på høyeste nivå og oppnådd mye. Å lære av ham er stort, og jeg kjenner allerede noen av spillerne her. I tillegg er Michael Beale her. Han fikk det beste ut av meg i U23-fotballen i Liverpool, forteller Kent.

– Så jeg synes det er en skikkelig spennende overgang for meg, og jeg ser frem til denne muligheten.

Tidligere i sommer ble Ovie Ejaria hentet til blåtrøyene på lån, og Gerrard signerte også Jon Flanagan etter at kontrakten hans med Liverpool ble avsluttet. Fra før er i tillegg tidligere røde Jordan Rossiter i klubben.

– Jeg snakket lenge med ham (Gerrard) om mulighetene jeg vil få her oppe, hvordan han kan være til hjelp for meg og hvordan jeg kan hjelpe klubben. Denne overgangen var nødt til å være perfekt, og da Rangers kom å banen, tror jeg den er det, fortsetter Kent.

Dette er Kents femte låneavtale siden 2015. Første del av forrige sesong tilbrakte han i Bundesliga-klubben Freiburg, før han i januar ble lånt ut til Bristol City i Championship. I 2016/2017 spilte han regelmessig for Barnsley, og høsten 2015 var han på ungdomslån i Coventry City.

– Jeg vil si at alle mine utlån har styrket meg på en eller annen måte, uansett om det har vært skuffende år med tanke på spilletiden eller en positiv opplevelse, sier han.

Denne måneden spilte Kent i Liverpools to første treningskamper, mot Chester og Tranmere, og han vartet opp med et flott langskudd i sjumålsseieren over førstnevnte. Bury-kampen så han fra benken, før han ikke var i troppen mot Blackburn. Kantspilleren ble værende hjemme da troppen reiste til USA.

Oldham-fødte Ryan ble Liverpool-spillere allerede som sjuåring. Så langt står han med én tellende førstelagskamp – mot Exeter City i FA-cupen i januar 2016.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]