Større ansvar for Lijnders

Nederlenderen har i praksis tatt over rollen til Željko Buvač.

22. jul 2018 kl 13.23 Marius Rabben

Buvač, som har vært Jürgen Klopps assistent i 17 år, kommer ikke til å returnere, selv om klubben står fast på at han fortsatt er ansatt.

Det opplyser James Pearce i Liverpool Echo, som legger til at exiten hans trolig blir bekreftet i løpet av de neste ukene.

Klopp og teamet har måttet klare seg uten Buvač siden han trakk seg tilbake av «personlige årsaker» i april. Uten en offentlig forklaring er det blitt spekulert i alt fra familiære grunner til at 56-åringen jakter på en managerjobb.

En litt annen rolle

I fraværet av Buvač har Pep Lijnders tatt et steg opp, ifølge Pearce. Den nederlandske treneren ble hentet tilbake til Liverpool foran pre-season etter det mislykkede opprykksforsøket med klubben NEC i hjemlandet i vår, og fra å tidligere ha hatt en spillerutvikler-rolle, med fokus på linken mellom Melwood og akademiet, fremstår han i større grad som en managerassistent i dag.

«Lijnders har tydelig fått større ansvar under pre-season sammen med Peter Krawietz i det varige fraværet av assistent Željko Buvač», skriver Pearce.

TRENERTEAM:
TRENERTEAM:  Klopp, Lijnders (med ryggen til), Peter Krawietz og keepertrener John Achterberg (t.h).

«Liverpool insisterer på at situasjonen med Buvač er uforandret. Echo erfarer imidlertid at den bosniske serberen ikke kommer til å returnere, og det 17 år lange samarbeidet med Klopp er over.»

– Har en crazy fotballhjerne

Klopp kommer ikke til å hente inn nye folk i trenerteamet for å fylle plassen til Buvač, noe som tyder på at det har vært en rolleendring til Lijnders. Tidligere var han «førstelagets utviklingstrener», men etter returen har han offisielt ennå ikke blitt tildelt en jobbtittel.

– Pep er så entusiastisk, og fotballhjernen hans er crazy. Han vet så mye om fotball, sa Ben Woodburn til Liverpool Echo etter lørdagens trening på Bank of America Stadium.

Woodburn hadde også 35-åringen som trener på akademiet.

– Du kan se ute på banen hvor mye han ønsker å være der, og jeg tror det lønner seg. Han var linken mellom førstelaget og akademiet da jeg kom igjennom. Han er på samme måte nå som den sesongen da jeg hadde ham som U16-trener. Han har hjulpet meg så mye, fortalte 18-åringen.

AKTIV TRENER:
AKTIV TRENER:  Pep Lijnders er sentral på Liverpools treninger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]