Blir den femte Liverpool-spiller i en VM-finale

Utskjelte Dejan Lovren får oppleve å spille Champions League-finale og VM-finale i samme sesong!

11. jul 2018 kl 23.13 Einar Kvande

Dejan Lovren blir den femte Liverpool-spilleren til å spille i en VM-finale, forutsatt at han ikke blir skadet på trening i forkant av søndagens finale mot Frankrike i Moskva.

Bare fire Liverpool-spillere har opplevd å være involvert i en VM-finale før kroaten, når vi snakker om å være ute på det grønne gresset under kampen og ikke bare å ha vært med i troppen.

To har vært med på finaleseier

Roger Hunt spilte hele kampen, inkludert ekstraomganger, da England beseiret Vest-Tyskland med 4-2 foran egne fans på Wembley i 1966.

Dietmar Hamann var på banen i 90 minutter da han som midtbaneanker hos Tyskland måtte se to scoringer av Ronaldo i 2.omgang føre til at Brasil ble mestere i Japan/Sør-Korea i 2002.

I 2010 møttes Spania og Nederland i finalen, og dermed også angrepskameratene Fernando Torres og Dirk Kuyt fra Anfield. Kuyt ble byttet ut etter 71 minutter, mens Torres kom inn etter 106 minutter, og sistnevnte var dermed på banen da Andres Iniesta satte inn seiersmålet for Spania i Sør-Afrika.