Endelig kampklar

Joël Matip håper å få spilletid mot Bury.

12. jul 2018 kl 19.21 Einar Kvande

Joël Matip er klar til å gjøre comeback etter sin langtidsskade når Liverpool spiller treningskamp mot Bury lørdag.

2017/18-sesongen fikk en brå slutt for afrikaneren, på grunn av en lårskade han fikk i mars. Midtstopperen var tilbake i full trening igjen tidligere denne uken.

– Dersom manageren mener at jeg kan spille, vil jeg bli glad. Jeg mener jeg er klar, sier Matip til Liverpoolfc.com om kampen mot Bury.

– Jeg er nå selvsagt tilbake i full trening, men jeg tror du må få litt mer tid på deg skal du komme helt i form igjen, spesielt etter så lang tid som jeg har vært ute. Men vi er alle på god vei, og det gjelder meg også, fortsetter Liverpools nummer 32.

– Trening er alltid annerledes enn å spille kamp. Du må få spilletid skal du bli klar. Jeg ser frem til disse treningskampene i sommer, og til å komme i form og komme opp på et godt nivå igjen.

Jobbet knallhardt i sommer

Matip fullførte sitt rehabiliteringsprogram mens de andre spillerne hadde ferie.

– Jeg tilbrakte mye tid her i Liverpool, og på Melwood, i sommer, for å bli klar og helt skadefri.

– Staben hjalp meg med alt. Jeg har følt meg i fin form i hele sommer. Jeg har fått gjort mye bra treningsarbeide. Det har ikke alltid vært lett, men staben hjalp meg igjennom det.

Håper å unngå skader i 2018/19

26-åringen spilte 35 kamper for Liverpool forrige sesong, før han ble skadet i mars. Han slet også med et muskelproblem i november. Nå håper han å slippe skader kommende sesong.

– Alle fotballspillere ønsker å være skadefrie. Og etter en sesong hvor du har slitt med et par skader ønsker du dette enda sterkere.

– Det er lenge til første kamp mot West Ham ennå. Jeg forsøker å jobbe med min egen form, slik at jeg blir klar. Du trenger å trene litt med ball for å få den gode følelsen tilbake, og for å vite hvordan du skal bevege deg igjen. Det handler også om å få tro på deg selv og egne bevegelser igjen.

– Dette tar litt tid. Nå ser jeg frem til å ta nye steg ved å spille i treningskampene. Jeg er ganske optimistisk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]