– Finalen er ikke grunnen til at vi kjøpte Alisson

Jürgen Klopp snakker om målvakten som kommer neste uke.

27. jul 2018 kl 10.59 Arild Skjæveland

Neste uke vil Alisson Becker møte sine lagkamerater, når Liverpool skal på treningsleir i Frankrike. Han vil få sin debut mot Napoli neste lørdag, har manageren tidligere bekreftet.

Klopp benekter at det var det som skjedde med Loris Karius i Champions League-finalen som gjorde at klubben sikret seg Brasils landslagskeeper for en rekordsum.

– Jeg er tilfreds med målvaktene våre. Det er ingen tvil om Simon Mignolet, som har store kvaliteter og er av høyeste Premier League-kvalitet. Det samme med Loris Karius. Vi vet hva som skjedde i finalen, men vi vet også at det ikke handler om det, sier Klopp i et intervju med ESPN.

– Det er ikke grunnen. Vi ønsket å hente inn en spiller som vi ikke har hatt tidligere, og det var det som skjedde med Alisson.

Liverpool har vært tungt linket til Roma-keeperen siden januarvinduet.

Mye penger – men ikke galskap

En annen keeper de helrøde var linket til i sommer, var Atletico Madrids keeper Jan Oblak. Klopp er enig i at Alisson kostet mye penger, men han er ikke enig i at det er galskap.

– Alle tenker det er mye penger, og det er mye penger. Men han kunne gått for syke summer. Se på klausulen til Oblak for eksempel. Det er 100 millioner euro, så det er fint. Og det er i et år der det er mye som skjer med målvakter på markedet, sier han videre.

– Markedet for målvakter er annerledes, for det er ikke hvert år at noen er tilgjengelige. Vi visste ikke sikkert om Alisson ville være tilgjengelig eller ikke, men på et tidspunkt forsto vi at han var det, og da bestemte vi oss for å gå for det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]