Mål om å debutere for førstelaget denne sesongen

17 år gamle Curtis Jones har imponert i sesongoppkjøringen.

27. jul 2018 kl 08.39 Arild Skjæveland

Det har vært litt av et år for Curtis Jones. For et år siden var han del av Steven Gerards U18-lag. I januar fikk han debuten for U23-laget, og i april satt han på benken da førstelaget møtte Everton.

17-åringen er med på Liverpools sesongoppkjøring, og har imponert så langt.

– Det har vært en utrolig erfaring så langt. Dette er barndomsklubben min, og det å spille for Liverpool betyr alt. For meg er dette som en drøm, sier Jones i et intervju med Liverpool Echo.

– Jeg prøver bare å imponere og gjøre det beste jeg kan. Jeg hører på alt manageren sier, og prøver å ta det med meg inn i spillet mitt, sier han videre.

Milner som mentor

Unggutten, som er vokst opp i Liverpool sentrum, forteller at James Milner har hatt en mentorrolle for ham.

– Det å kunne trene med så mange klassespillere hver dag har vært utrolig for meg. De kommer bort og gir meg råd. De forteller meg hva jeg gjør riktig, og hva jeg kan forbedre meg på. Mange av seniorspillerne har hjulpet meg på ulike måter, sier han.

– Jeg må gi mye skryt til Milner. Han har vært til stor hjelp. Han har vært i min posisjon, og var ung da han først slo gjennom på førstelaget i Leeds. Han vet hvordan det er, og det å ha en som han her har vært flott.

Har tatt steg fysisk

Jones mener at spillet hans er det samme nå som for U18 og U23, men at han er i langt bedre fysisk form.

– Jeg tror på meg selv, og gjør slik jeg har gjort for U18 og U23 på førstelaget. Jeg har ikke forandret spillet mitt, og tror jeg spiller likt. Kanskje litt smartere.

– Alle vet at jeg liker å få ballen og drible, score mål og ha målgivende, men Jürgen har definitivt hjulpet meg med andre sider av spillet. Defensivt, med takling, jobbe tilbake og hjelpe laget. Han har fått meg i bedre fysisk stand som spiller. Jeg føler at jeg kan holde ut lenger i kamper nå, og spille i det tempoet jeg ønsker.

Scouseren trente for første gang på Melwood som 15-åring.

– Jeg vil bare være med i managerens planer for fremtiden. Sesongoppkjøringen er en stor mulighet til å få oppmerksomhet, så målsetningen min denne sesongen er å få debuten for førstelaget, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]