Forsøkte å flytte kampen uten hell

– Vi skal ta opp VM-kampen og håpe at de avanserer når vi ser reprisen, sier Klopp.

5. jul 2018 kl 21.59 Marius Rabben

Mange ser frem til VM-kvartfinalen mellom England og Sverige på NRK1 lørdag kl. 16. Men den krasjer med de rødes sommerdebut: Liverpool skal nemlig spille oppkjøringens første treningskamp – mot Chester – akkurat samtidig.

Jürgen Klopp innrømmer at begge klubber har gjort sitt for å flytte avsparktidspunktet, men at logistikken har satt en stopper det.

Var forberedt på endring

– Hva kan jeg si? Da vi planla dette, var det åpenbart ikke klart (at England skulle spille samtidig). Og det var ikke noe jeg tenkte på, for å være ærlig, sier han til liverpoolfc.com.

– Nå har vi forsøkt i noen dager å endre tidspunktet, men det er ikke mulig. Chester forsøkte også, men fortalte at det ikke gikk. Det handler om alt det som er organisert rundt kampen, vi kan ikke endre på det.

– Vi ville ha vært klare for bortimot hva som helst: spille kamp klokka tolv, klokka sju, «whatever». Nå er det som det er. Vi skal ta opp kampen og håpe at de avanserer når vi ser reprisen.

Klopp smiler bredt når han snakker om Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnolds mesterskap så langt.

Fokus på egen pre-season

– Jeg er veldig, veldig fornøyd med hvordan England spiller. Hendo spiller og Trent har i tillegg fått sin første VM-kamp, så det er veldig flott. Det ville også ha vært flott å se det.

Påfølgende treningskamp, mot Tranmere Rovers, er imidlertid blitt flyttet 24 timer frem for å unngå krasj med Englands potensielle semifinale.

Men det betyr samtidig at den første semifinalen, Uruguay/Frankrike mot Brasil/Belgia, må ses i reprise for Klopp og spillerne.

– Vi skal nå spille på tirsdag og kan potensielt gått glipp av en semifinale – jeg kan ikke tro det! Men dette er vår pre-season, og vi er nødt til å spille våre egne kamper.

I lørdagens kamp på Swansway Chester Stadium har Liverpool tilbudt seg å la vertene, som rykket ned til National League North forrige sesong og sliter økonomisk, sitte igjen med alle billettinntektene.

– Jeg er ganske sikker på at folkene i Chester vil være på stadion og se kampen fordi det er vår første treningskamp, så det er flott. Dette er bra for Chester. Jeg tror de er utsolgt, og det er en bra ting.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]