– Han var frustrerende, men det er et godt kjøp for Liverpool

Charlie Adam snakker om sin tidligere lagkamerat Xherdan Shaqiri.

30. jul 2018 kl 21.12 Arild Skjæveland

Den tidligere Liverpool-spilleren Charlie Adam var mandag kveld gjest i BBC 5 Live-programmet The Monday Night Club. Der var Liverpools sommer på overgangsmarkedet tema, og Adam fikk snakke om en spiller han kjenner godt. De tre siste årene har han vært lagkamerat med Xherdan Shaqiri.

– Selvsagt er han et godt kjøp for Liverpool. Han er en stor spiller. Han er en matchvinner, og var det også for oss, men noen ganger var det litt vanskelig å spille på samme lag, sa Adam.

– Han har det i seg, men jeg tror han visste at vi kom til å rykke ned, og at han kom til å få en stor overgang etter VM. Denne overgangen var sikkert gjort for 3-4 måneder siden, sa han videre.

Var den store stjernen

Adam forteller at Shaqiris posisjon i klubben ble et problem, og fortalte om et lagmøte med den tidligere manageren Paul Lambert.

– Den tidligere manageren ga oss beskjed om at vi bare var «vannbærere» og måtte gi Xherdan ballen. Vi visste at han var en som kunne vinne kamper for oss, men jeg syntes vi fortjente mer respekt.

– Til tider gjorde han det bra for oss, men i kritiske situasjoner følte jeg personlig at han ikke gjorde nok. Når det kommer til å jobbe tilbake og de tingene vi trenger i en nedrykksstrid. Manageren lot han slippe unna med enkelte ting. Når han vet at han får en overgang er det kanskje ikke så lett.

– Manageren følte at «Shaq» var den som skulle holde oss oppe, men vi hadde lite selvtillit og det fungerte ikke. Han gjorde også et intervju i Sveits som vi alle så, der han snakket om at ikke en gang Ronaldinho i troppen ville gjort at vi holdt oss oppe.

Tror han vil passe i Liverpool

Adam tror det vil passe han bedre å spille i en storklubb.

– Han er en topp spiller og vil passe inn, men han kan bli frustrert dersom han ikke spiller nok. Så får vi se hva Klopp gjør. Men han fortjener å være der, og er en klassespiller. 13 millioner pund er billig.

– Det er kanskje lettere for ham å spille i Liverpool som har ballen mye. Mister de ballen er det bare 10-15 sekunder før de vinner den tilbake. I Stoke hadde vi lite ball og måtte løpe mye i mellom. Dette vil passe han, og det er en flott overgang for han og for Liverpool.

– I Stoke var det han som skulle vinne kampene for oss. I Liverpool har de fem-seks spillere som kan gjøre det. Han skal være backup for Mohamed Salah, som er den beste spilleren i ligaen, men han vil få kamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]