Har hentet kraftig dødballskyts

Det kan fort bli flere mål fra dødballer neste sesong.

18. jul 2018 kl 09.31 Johannes Steen

Siden Phillipe Coutinho forlot klubben for å spille i Barcelona i januar, har en god dødballtaker vært noe av det røde fans har savnet sårt i klubben.

Med fem scorede mål var det kun tre klubber som siste Premier League-sesong scoret færre mål enn rødtrøyene fra hjørnespark, og også ved indirekte frispark scoret man ifølge PremierLeague.com bare to mål.

Med Xherdan Shaqiri har Liverpool nå skaffet seg en meget habil spiller på dødballer. Faktisk var sveitseren spilleren med åttende flest sjanser skapt på dødball i Premier League forrige sesong, og totalt endte nedrykkede Stoke på syv dødballmål.

For å sette det i perspektiv vil det si at ett av fire mål Stoke scoret var fra en corner. Hos Liverpool blir det nærmere ett av sytten.

Også skuddfoten til den kompakte vingen er kjent for å være meget god, og den som har savnet langskuddene til Coutinho kan vente seg en del av det samme fra skuddglade Shaqiri.

Aldri bommet på straffe i liga

Ikke bare har Klubben hentet inn en som kan ta gode cornere og frispark, men også en svært presis straffeskytter.

Liverpools nye ankermann Fabinho er kanskje ikke den man forbinder med scoringer i åpent spill, men brasilianeren bommer knapt noen gang på straffespark.

I sin karriere har midtbanespilleren tatt 20 straffespark, og kun bommet én gang. Den missen kom tilbake i 16/17-sesongen mot Dortmund i Champions League.

En god straffeskytter er sårt savnet for et Liverpool som har en heller svak straffestatistikk å se tilbake på forrige sesong. Totalt åtte straffer ble man tildelt i alle turneringer forrige sesong, hvorav bare halvparten endte i nettet!

Med fire forskjellige straffeskyttere i James Milner, Phillipe Coutinho, Roberto Firmino og Mohamed Salah, der samtlige utenom Coutinho har misset minst en straffe, vil det være en lettelse for Klopp å nå ha en av Europas stødigste straffeskyttere i troppen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]