- Hvem tviler på Daniel Sturridge når han er frisk?

Jürgen Klopp om pre-season så langt for Daniel Sturridge, og hvor Naby Keita kan benyttes.

23. jul 2018 kl 09.41 Torbjørn Flatin

Sturridge ser bra ut

- Han er i veldig bra form, det er sant, forklarte Jürgen Klopp da han ble spurt om Daniel Sturridge etter 1-3 tapet mot Borussia Dortmund sent i går kveld. Igjen var Sturridge en av Liverpools beste spillere, slik han har vært det under hele pre-season så langt. Spilleren mange var mest sikker på ville forsvinne i sommer, stiller nå spørsmålet om han faktisk har mer å tilby i en helrød drakt etter flere år med store skadeproblemer.

- Det har vært en veldig intens pre-season så langt, han har så godt som vært med på alle øktene. Han ser virkelig bra ut, fortsetter Klopp om Sturridge.

- Hvem tviler på Daniel Sturridge når han er frisk? Forhåpentligvis kan han bli værende frisk og da er fremtiden lys. Han er fortsatt ung nok, det er ikke slik at han er oppe i 30-årene.

Daniel Sturridge er faktisk fortsatt bare 28 år og fortsettelsen blir spennende, selv om Jürgen Klopp holder hendene nokså tett til brystet og ikke gir noe klart svar på hvordan han ser på fremtiden til Daniel i Liverpool FC.

- Han har den naturlige arrogansen som du behøver ute på banen. I dag hadde vi Daniel i de riktige rommene hvor han kunne diktere spillet når han hadde ballen. Jeg støtter ham, hundre prosent.

Kreativ midtbanespiller

En annen som nok en gang viste seg fram, ikke minst den første halvdelen av 2.omgang da Liverpool kunne og nok burde ha avgjort kampen, var Naby Keita. Da skapte han mye, selv om Jürgen Klopp kommenterte at han mistet disiplin ved baklengsmål nummer tre.

- Han er en kreativ midtbanespiller med disiplin, hans taktiske disiplin er en stor styrke vanligvis, men i dag kunne han ha gjort det bedre, forklarte manageren. – Jeg tror det var ved det tredje baklengsmålet, da han var utslitt og de scoret på en kontring.

- Fotballmessig har han kommet meget bra i gang da han har en naturlig teknikk, hvor han er meget hurtig på små flater.

- Jeg ser ham som en «nummer 8», men han kan også spille som en «nummer 10», kanskje også som en «nummer 6» i fremtiden.

Nummer 8 da ment som en mer tradisjonell indreløper, nummer 10 som en playmaker bak en eller flere angripere, og nummer 6 som ankeret på midten.

- I Leipzig spilte han også kamper som ving, noe som ikke er hans beste posisjon men som han kan gjøre da han har farten nok til det og fotballintelligensen.

- Vi ser på ham som en kreativ nummer 8 hvor han slår pasninger og har forseringer med ballen. Han kan løpe like fort med en ball som uten, noe det ikke er mange som kan. Vi vet hva han er god til og prøver å tilpasse det vårt spill, noe som ikke skulle bli noe stort problem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]