Pulisic snudde kampen for Dortmund

Liverpool ledet halvveis og gjorde åtte bytter i pausen. Tre baklengsmål siste halvtimen.

Liverpool, etter åtte bytter i pausen, skapte mer i 2. omgang og kom til noen bra sjanser, men var ineffektive. Den største muligheten fikk Ojo da Sturridge spilte ham fri etter 64 minutter, men alene med keeper gikk avslutningen i tverrliggeren via sisteskansen. Solanke kom også til en god sjanse da han headet like utenfor få minutter i forveien. Dortmunds utlikning sørget Pulisic for etter å ha fått en billig straffe i duell med Klavan. Amerikaneren satte inn tyskernes ledermål i siste ordinære minutt, før danske Bruun Larsen la kronen på verket på overtid.

25
Målscorer: Virgil van Dijk (Assist: Andy Robertson)Header Liverpool i ledelsen!

Hjørnesparket tas kort til Robertson som får god tid på venstresiden. Han ser opp og skrur ballen inn til Van Dijk som er overlegen i lufta og stanger inn ledermålet.

90
Ny Dortmund-scoring

Danske Larsen scorer på retur etter en Pulisic-avslutning fra kloss hold.

66
Pulisic scorer

Amerikaneren setter straffen midt i mål.

89
Kontringsmål

Dortmund angriper på venstresiden. Schmelzer stormer fremover og slår lavt til Pulisic som står umarkert på 17-18 meter. Han setter ballen lavt til venstre.

4
Karius slurver

Nesten kalddusj!

Liverpool-keeperen kommer langt ut for å møte et upresist fremspill. Han bommer imidlertid med utsparket og skyter ballen farlig til Philipp på 45 meters hold. Angriperen skyter mot tomt bur, men ballen går et par meter utenfor.

56
James MilnerLike utenfor

Godt forsøk!

Flott gjort av Sturridge som sender Ojo på tur langs høyresiden. Innlegget er litt for langt og går over på motsatt side. Ballen spilles inn sentral, der Milner får tid og rom på 26-27 meter. Han sikter mot krysset, men ballen går meteren utenfor.

62
Dominic SolankeNesten for Solanke!

Milner slår inn fra dødlinja med venstre. Solanke vinner duellen og header, men avslutningen går like utenfor.

64
Sheyi OjoUtrolig sjanse for Liverpool!

Via keeper og i tverrliggeren!

Woodburn gjenvinner ballen og Sturridge tar over. Spissen spiller Ojo flott gjennom, og han kommer alene med keeper. Avslutningen er ikke imponerende, men går via beina til Dortmund-målvakten og opp i tverrliggeren. Returen klareres foran pannebrasken til Keita. Utrolig at Liverpool ikke har scoret flere ganger nå.

77
Alberto MorenoBra pasning og løp

Solanke med flott utsidepasning til Moreno på vei igjennom. Spanjolen får ikke ordentlig klem på ballen når han forsøker å lobbe over keeper på halvspretten.

85
Joe GomezAvslutning på mål

Milner skrur et hjørnespark inn foran mål. Gomez vinner hodeduellen, men får ikke kraft bak avslutningen. Keeper plukker enkelt.

Før kampen

Liverpool møter Borussia Dortmund på Bank of America Stadium i Charlotte i delstaten North Carolina kl. 22.05 norsk tid. Kampen vises på Viasport 1, Viaplay og LFCTV GO.

Liverpools lag:

Karius; Clyne, Van Dijk, Matip, Robertson, Fabinho, Lallana, Camacho; Markovic, Jones, Origi

Benk: Kelleher, Grabara, Milner, Keita, Gomez, Sturridge, Klavan, Moreno, Solanke, Phillips, Ojo, Woodburn

Dortmunds lag:

Hitz, Zagadou, Diallo, Sancho, Sahin, Toljan, Wolf, Dahoud, Philipp, Boadu, Dieckmann

Benk: Oelschläger, Hakimi, Götze, Reus, Isak, Gomez, Rode, Pulisic, Piszczek, Schmelzer, Burnic, Bruun Larsen, Toprak, Bockhorn, Sechelmann

Oppgjøret er en del av International Champions Cup. Dette er Liverpools første kamp i sommerturneringa, men Borussia Dortmund er allerede i gang og slo Manchester City 1–0 natt til lørdag. Mario Götze scoret på straffe. Før USA-turen vant tyskerne 1–0 over Austria Wien.

Liverpool kommer fra fire treningskamper mot lag fra lavere divisjoner på engelsk jord – tre seire, én uavgjort – og står overfor tre kamper i statene. Etter Dortmund-kampen venter Manchester City natt til torsdag og Manchester United lørdag kveld.

De røde har tidligere vunnet på den store NFL-arenaen som huser kveldens storkamp: I 2014 sørget Joe Allen og Suso for 2–0 over AC Milan foran nesten 70 000 røde supportere. Bare 2 av 21 spillere involvert i den kampen befinner seg fortsatt i klubben, men begge – Henderson og Mignolet – har sommerferie.

0Spillerne entrer banen

Liverpool, ikledd sine lilla bortedrakter, ledes ut av kaptein Lallana.

1Avspark

Kampen er i gang!

3Rolig åpning

Begge lag har fått kjenne på ballen innledningsvis.

3Lavt Dortmund-innlegg

Kommer fra høyresiden. Ballen ruller helt inn til Karius.

4

6Holder på ballen

Liverpool forsøker å etablere et spill og triller ballen seg imellom på egen halvdel.

9Med initiativet

Liverpool har styrt spillet de siste par minuttene og flyttet frem hele laget. Men Dortmund står foreløpig bra unna og slipper ikke til sjanser.

10Rydder unna liggende

Dortmund angriper ved Sancho, men Lallana stopper ham i feltet og klarer å finne en medspiller selv om han havner på rumpa.

11Kampens første corner

Den går til Dortmund, og ender uten avslutning. Markovic sørger for at Liverpool vinner et innkast.

13Van Dijk ordner opp

Dortmund med en skummel pasning i bakrom, men Van Dijk følger Philipp og får tuppa ballen tilbake til Karius.

15De gulkledde bygger opp

Dortmund har hatt ballen i laget en periode nå. Liverpool ligger i en 4-5-1-formasjon når tyskerne holder på ballen, med Origi på topp.

18
Joël MatipMatip signaliserer bytte

Stopperen går rett av banen og holder seg til låret.

19Spillet fortsetter

Mens Joe Gomez gjøres klar på sidelinja.

21Med ti mann

Ballen har fortsatt ikke vært ute av spill. Fabinho bekler stopperplassen inntil videre.

22
Inn: Joe Gomez (Ut: Joël Matip)Gomez kommer innpå

Og da er Liverpool fulltallig igjen.

23Forsøker å spille frem Origi

Men spissen går litt tidlig og står i offside når pasningen kommer fra Lallana på venstrekanten.

25Liverpool får corner

Brukbart Camacho-innlegg som klareres ut over dødlinja.

25

30Frispark for tyskerne

Lallana med en tøff takling på 30 meters hold. Dortmund forsøker å legge inn, men innsvingeren er upresis og går ut til femmeter.

34Fine tendenser

Liverpool angriper hurtig og smart, og Robertson får etter hvert ballen på venstresiden i boksen. Han leter etter Origi, men Dortmund klarerer.

36Godt organisert

Dortmund slurver når de forsøker å finne løsninger for å angripe Klopps lag, og sliter med å komme rundt på kantene. Mikrofonene rundt banen fanger også opp noen av ropene Liverpool-spillerne har når de skal sette i gang et kollektivt press.

40Karius med kontroll

Lallana mister ballen på Dortmunds halvdel, og tyskerne angriper umiddelbart. De kommer seg frem til boksen og får dyttet ballen ut til høyre. Et hardt, lavt innlegg fanges og holdes av Karius.

42Langt oppspill

Lallana forsøker å finne Origi, men ballen, med mye luft under seg, er litt for lang og går inn til keeper.

44Lite som skjer nå

Komfortabelt søndagstempo utpå her. Dortmund prøver å finne rom på Liverpools halvdel, uten å klare det.

45To minutter legges til
45Pause!

Liverpool triller ballen gjennom overtidsminuttene, før dommer blåser av.

Pauserefereat

Nokså tam og sjansefattig omgang i Charlotte, der Liverpool har vært best uten å imponere. Matip viste tegn til bytte og småhaltet av banen mens han tok seg til låret allerede etter 18 minutter. Van Dijk ga laget en forholdsvis fortjent ledelse etter 25 minutter, og Dortmund var i realiteten ikke nær noen utlikning resten av omgangen. Tyskerens største sjanse kom da Karius misset med en klarering og traff spissen Philipp som skjøt utenfor fra drøyt 40 meters hold etter fire minutter.

46Åtte endringer i pausen

Liverpools lag i 2. omgang: Karius, Clyne, Gomez, Klavan, Moreno, Milner, Keita, Woodburn, Ojo, Sturridge, Solanke

Daniel SturridgeLekkert av Sturridge

Viser teknikken og rykker seg fri ned på venstresiden i boksen. Det lave innlegget er heller ikke dårlig, men Dortmund får klarert.

56

59
Daniel SturridgeOptimistisk av Sturridge

Forsøker seg fra distanse. Ballen sklir noe av venstrefoten og går ufarlig utenfor.

61Keita viser seg frem

En lekker overstegsfinte følges opp med et godt innlegg fra venstresiden. Dortmund slår ut til corner.

62

63
Inn: Nathaniel Phillips (Ut: Nathaniel Clyne)Backbytte
64

65Straffe til Dortmund

Pulisic løper regelrett på Klavan, faller og får straffe.

66

70Drikkepause

Stopp i spillet. Lagene samles for hver sin lille pauseprat.

73Phillips mister på midtbanen

Og Dortmund angriper et Liverpool i noe ubalanse, uten å komme seg gjennom. Et forsøk på en smart ball rett gjennom forsvaret er upresist nok til at det blir femmeter.

75Sturridge tar telling

Spissen blir liggende etter en tøff luftduell, men kommer seg på beina igjen og fortsetter.

77

78Burnić får behandling

Ojo med en sen takling. Dortmund-spilleren kommer seg etter hvert på beina igjen.

81
Naby KeitaMer snacks fra Keita

Ny lekker overstegsfinte gir Dortmund problemer ute på venstresiden. Han vinner et hjørnespark som ender uten avslutning.

84Dortmund ypper seg

Pulisic på farten igjen etter å ha fått en liten smell. Innlegget treffer Liverpool-forsvaret, som klarerer. Klopp står på sidelinja og roper bestemt ut instrukser.