Rafael Camacho

Midtbane

DatoTypeKampHB
19.01.19 PLLiverpool - Crystal Palace4390'
07.01.19 FAWolverhampton - Liverpool217

Den portugisiske U17-landslagsspilleren kom til akademiet fra Manchester City etter et vellykket prøvespill.

Han var i City i to år fra 2014, etter å ha dratt fra Sporting CP i hjemlandet, og var på et halvt års lån til spanske Real SC før Liverpool hentet ham sommeren 2016.

Rafa, som han kalles, er en svært anvendelig midtbanespiller som er komfortabel på midten, som indreløper, på begge kantene og på topp, og har i tillegg erfaring som vingback.

Teknikken hans har lenge vært imponerende, men det er spesielt etter at fysikken har kommet seg de siste sesongene at 2000-modellen virkelig har markert seg. Han har vært en fast brikke for Steven Gerrards U18 og U19, og er også blitt det for U23. Han har også fått trene en rekke ganger med førstelaget.

I forbindelse med Merseyside-derbyet på Goodison Park i april 2018 kom han med i kamptroppen, og ble forfremmet til innbytterbenken på kort varsel da Alberto Moreno ble skadet under oppvarmingen.

Førstelagsdebuten fikk han som høyreback i FA-cupkampen mot Wolves i januar 2019. Samme måned debuterte han også i Premier League da han kom innpå på tampen mot Crystal Palace på Anfield.

Etter sesongen ønsket han ikke å forlenge kontrakten på Anfield, og 28. juni ble han bekreftet solgt til barndomsklubben Sporting CP for £5m+£2m, i en overgang der Liverpool inkluderte tilbakekjøpsklausul og 20 prosent av et potensielt videresalg.