Målshow med dramatisk trepoenger

Liverpool lå under til pause, men vant etter en 2. omgang med seks scoringer og utvisning.

Dette var mer av Liverpool fra forrige sesong, enn det stabile og trygge vi har blitt vant med denne sesongen. Forsvaret hang ikke sammen, det var slurv på dødballer imot, og Liverpool så sårbare ut de gangene Crystal Palace kom på kontringer.

Heldigvis har vi Mohamed Salah – og en god del marginer, akkurat i dag.

Palace var hele tiden skumle, og det var ikke mange negler igjen på fingrene etter at James Milner fikk rødt kort etter 89 minutter. Sadio Mané opprettholder sin fantastiske statistikk mot Crystal Palace. Han kontret inn 4-2 tre minutter på overtid.

Det skulle bli nervøst igjen, etter at Max Meyer reduserte igjen fem minutter på overtid. Liverpool har ikke sluppet inn mer enn ett mål i noen kamp på Anfield denne sesongen. Her ble det tre!

Den første hjemmekampen på Anfield i 2019 ender med 4-3 seier, på en dag der det ikke var så mye som fungerte optimalt. Luken til Manchester City er sju poeng igjen, før de spiler mot Huddersfield søndag.

Liverpool

Crystal Palace

4

Resultat

3

Høydepunkter

65
Likt igjen

Corneren lander ved bakre stolpe, der Tomkins får stå umarkert og heade inn utlikningen.

75
Målscorer: Mohamed SalahTilbake i ledelsen

Keepertabbe!

Lekkert hjemmeangrep: Fabinho slår en strøken ball til Milner på høyresiden i boksen, og derfra kommer innlegget på volley. Speroni skal bare bokse ballen vekk, men bommer stygt og fomler den mot eget nett. Salah kommer i hundre, med noen forsvarere på slep, og dytter ballen over streken.

90
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Andy Robertson)Mané dreper kampen!

Og pust ...

Alisson finner Robertson, som kombinerer med Mané på venstresiden. Senegaleseren kommer seg inn i boksen og setter elegant inn 4-2.

34
Gjestene tar ledelsen!

Totalt mot spillets gang!

Gjestene angriper et Liverpool i ubalanse. Zaha får ballen på venstresiden, passerer Milner og slår lavt, skrått ut i feltet. Der møter Townsend som setter ballen bestemt og lavt i mål foran The Kop.

46
Målscorer: Mohamed SalahSå kommer utlikningen!

Det gikk fort!

Perfekt start på 2. omgang: Liverpool tar initiativet med en gang og får uttelling etter 56 sekunder. Van Dijk hører The Kop rope på skudd og prøver seg fra langt hold. Ballen går via en spiller og lander meget beleilig for Salah på vei inn i boksen. Han setter ballen forbi Speroni på volley fra seks meter.

53
Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Naby Keita)For en snuoperasjon!

Liverpool i ledelsen!

De røde fortsetter å trykke på. Etter en corner står spillerne igjen i boksen, og Keita finner Firmino på 12-13 meter. Han vender raskt, finner muligheten for skudd og skyter så vidt via en motspiller, overlister Speroni og kan juble foran The Kop! Litt av en respons fra hjemmelaget etter sidebyttet!

90
Eller...?

Redusering for gjestene!

Crystal Palace har ikke gitt opp: Townsend hamrer inn et innlegg, Wickham legger igjen og Meyer setter inn gjestenes tredje for dagen med et drøyt halvminutt igjen av overtiden.

82
James MilnerKort til visekapteinen

Takler Zaha tøft ute på kanten.

89
James MilnerMilner utvist!

Svak ball av Henderson mot høyresiden, og Milner kommer sent inn i en takling på Zaha i forsøket på å redde situasjonen.

41
Sparker ned Henderson og får kort

Palace-spilleren er sent inne i en takling på Liverpools kaptein på vertenes halvdel.

8
Joël MatipMulighet for Matip

Milner rykker seg flott fri og spiller igjennom Matip i boksen, og stopperen kommer nærme femmeteren og keeper, men avslutningen med førsteberøringen reddes.

13
Roberto FirminoFirmino med skuddforsøk

Brasilianeren danser seg fir på hjørnet av 16-meteren og sikter mot det lengste krysset. Skuddet er hardt, men går noen meter over.

22
Sadio ManéMané med heading

Milner skrur inn et hjørnespark. Mané får ikke mye motstand når han møter ballen med pannebrasken, men avslutningen går rett på keeper.

90
Sadio ManéStor kontringsmulighet

Salah slipper løs Mané som stormer fremover fra midtbanen etter en Palace-dødball. Enormt rom å boltre seg i, men det stopper litt opp like utenfor boksen. Mané rykker seg likevel inn i boksen og skyter med venstrefoten, men et par meter utenfor.

30
Joël MatipBrukbar sjanse på corner

Milner svinger nok et hjørnespark inn fra høyre. Matip vinner duellen foran mål og header, men avslutningen går halvannen meter utenfor.

32
Virgil van DijkMilner finner Van Dijk i boksen

Men nederlenderens heading går via en bortespiller og like over.

37
Virgil van DijkSvak heading

Robertson slår inn, men Van Dijk, som står igjen i boksen etter forrige dødball, bommer så vidt med timingen og header et stykke utenfor.

49Like utenfor fra Robbo

Stormer flott fremover og avslutter med venstrefoten, men det lave skuddet går på feil side av stolpen.


Lagoppstilling

Liverpool (4-3-3)

Crystal Palace (4-3-3)

Kaptein: Jordan HendersonKaptein: Luka Milivojevic
 • Alisson Becker
 • James Milner
 • Joël Matip
 • Virgil van Dijk
 • Andy Robertson
 • Jordan Henderson
 • Fabinho (87)
 • Naby Keita (72)
 • Sadio Mané
 • Roberto Firmino
 • Mohamed Salah (90)
 • Julian Speroni
 • Aaron Wan-Bissaka
 • James Tomkins
 • Mamadou Sakho
 • Patrick van Aanholt
 • Luka Milivojevic
 • Cheikhou Kouyaté (77)
 • James McArthur (81)
 • Andros Townsend
 • Wilfried Zaha
 • Jordan Ayew (81)
Innbyttere
 • Simon Mignolet
 • Alberto Moreno
 • Rafael Camacho (90)
 • Adam Lallana (87)
 • Xherdan Shaqiri (72)
 • Daniel Sturridge
 • Divock Origi
 • Joe Tupper
 • Scott Dann
 • Martin Kelly
 • Jeffrey Schlupp (77)
 • Max Meyer (81)
 • Connor Wickham (81)
 • Christian Benteke

Før kampen

Liverpool tar imot Crystal Palace på Anfield, i en kamp som ikke sendes direkte på norsk TV.

Det er den første kampen på Anfield i 2019. Sist de helrøde spilte her, slo de Arsenal 5-1.

I dag er det 100 år siden Bob Paisley ble født, og det blir markert med mosaikk på The Kop, samt forsiden på dagens kampprogram.

De helrøde er fire poeng foran Manchester City, og kan med seier øke forspranget til sju poeng før Citys kamp mot Huddersfield på søndag.

Gini Wijnaldum ble ikke spilleklar til kampen, og er ikke med i troppen. Naby Keita starter, og Jürgen Klopp forklarer at han har vært strålende på trening.

Joel Matip er inne igjen på laget for første gang siden 1-0 seieren over Napoli i desember.

Før kampen har det vært mye snakk om hvem som skal vikariere på høyreback – om det skal bli Rafael Camacho, eller mer rutinerte spillere som James Milner eller Fabinho. Ifølge rapportene som til nå har kommet er det Fabinho, mens LFCTV tror det er Milner. Vi får se når kampen settes i gang!

For Palace sitter Christian Benteke på benken, mens 39 år gamle Julian Speroni står i mål.

Første omgang

0Lagene er ute på gresset
0Ett minutts applaus for Bob Paisley

I forbindelse med 100-årsdagen til klubbikonet.

1Avspark!

Kampen er i gang. Liverpool angriper mot Anfield Road End i 1. omgang.

1Milner som høyreback

Liverpool starter i en 4-2-3-1-formasjon, med Keita ute til venstre, Fabinho og Henderson sentralt, og Milner som høyreback.

3Sakho med hælspark i egen boks

Forholdsvis rolig åpning på oppgjøret. Den tidligere Liverpool-stopperen vil vise seg frem på Anfield, og løste opp en situasjon i egen boks med et lekkert hælspark.

4Liverpool har ballen mest i innledningen

Spiller inne på gjestenes halvdel og leter etter løsninger. Palace presses stadig lavere i takt med klokka.

7Rød corner

Kampens første hjørnespark kommer fra Liverpools venstreside.

7Salah slår inn

Innlegget er bra, men går gjennom hele feltet.

8
Joël MatipMulighet for Matip

Milner rykker seg flott fri og spiller igjennom Matip i boksen, og stopperen kommer nærme femmeteren og keeper, men avslutningen med førsteberøringen reddes.

10Full kontroll så langt

Liverpool har ballen og styrer kampen slik de ønsker. Palace ligger i en velorganisert 4-5-1-formasjon og forsøker å tette igjen bak.

13
Roberto FirminoFirmino med skuddforsøk

Brasilianeren danser seg fir på hjørnet av 16-meteren og sikter mot det lengste krysset. Skuddet er hardt, men går noen meter over.

15Prøver seg på venstresiden

Keita og Robertson kombinerer ute på siden, men sistnevnte kommer seg ikke løs i boksen.

15En liten pustepause

Crystal Palace har knapt vært borti ballen hittil, men får et frispark på midtbanen og kan flytte laget frem. Det tar imidlertid ikke lang tid før Liverpool og Mané presser frem en feilpasning.

18Bommer med innlegget

Fabinho slår en fin ball over forsvaret, mot Robertson som er på løp på sin venstreside, men skottens forsøk på volleyinnlegg mislykkes og ender med femmeter.

21Salah viser seg frem

Danser seg løs på høyresiden og stresser gjestene når han kommer inn i boksen. Der er det fullt av Palace-spillere, og Salah slår i støtte.

22
Sadio ManéMané med heading

Milner skrur inn et hjørnespark. Mané får ikke mye motstand når han møter ballen med pannebrasken, men avslutningen går rett på keeper.

24Gjestene er frempå

Kommer seg fint frem og viser at også de kan spille offensiv fotball. Et innlegg fra høyresiden virker skummelt, men Palace får ikke til en avslutning.

26Tålmodig oppbygging

De røde tar seg tid til å avvente når de spiller seg fremover. Palace er raskt tilbake i forsvaret og stenger av rom, og får etter hvert også stoppet Liverpools angrep.

28Robbo og Keita i veien for hverandre

Ballen ramler beleilig ned for en volleyavslutning på venstresiden i boksen, men både Keita og Robertson forsøker å skyte. Det ender med at ingen av dem klarer det, til sistnevntes frustrasjon. Keita ber om unnskyldning.

30
Joël MatipBrukbar sjanse på corner

Milner svinger nok et hjørnespark inn fra høyre. Matip vinner duellen foran mål og header, men avslutningen går halvannen meter utenfor.

31Milner vinner et frispark

Innleggsmulighet til Liverpool på høyresiden.

32
Virgil van DijkMilner finner Van Dijk i boksen

Men nederlenderens heading går via en bortespiller og like over.

34
Gjestene tar ledelsen!

Totalt mot spillets gang!

Gjestene angriper et Liverpool i ubalanse. Zaha får ballen på venstresiden, passerer Milner og slår lavt, skrått ut i feltet. Der møter Townsend som setter ballen bestemt og lavt i mål foran The Kop.

36Nytt frisparkinnlegg fra Milner

Innlegget fra høyre blir umiddelbart klarert.

37
Virgil van DijkSvak heading

Robertson slår inn, men Van Dijk, som står igjen i boksen etter forrige dødball, bommer så vidt med timingen og header et stykke utenfor.

39Tumulter i boksen

Salah får en kakk på leggen av Sakho og går noe enkelt i bakken i boksen. Det ender med litt krangling og irritasjon i begge leire, men dommeren roer det hele ned raskt.

41
Sparker ned Henderson og får kort

Palace-spilleren er sent inne i en takling på Liverpools kaptein på vertenes halvdel.

44Fine tendenser

Men de siste detaljene sitter ikke: Henderson slår hardt inn, Robertson legger igjen på førstetouch og ballen triller ut til Fabinho som har ladet kanonen. Fra distanse klemmer han til, men det lave skuddet fyker tilbake mot Robbo, som får frem foten, men ballen mister omtrent all fart og går i en bue inn til keeper.

45To minutter legges til
45Kommer ikke til avslutning

Liverpool har fire i boksen når Milner forsøker å få ballen inn fra høyresiden, uten at det blir presist. Palace bruker god tid med ballen og venter på pausesignalet.

45Pause!

Pauserefereat

Crystal Palace har yppet seg to ganger i denne omgangen, og den andre gangen endte det med scoring.

Stort sett har Liverpool stått inne på Palace sin banehalvdel og trillet ball, og slitt med å finne åpninger i et svært tett forsvar.

De helrøde har kommet til noen sjanser, men det har stort sett vært etter dødball, og det er Joel Matip og Virgil van Dijk som har hatt de to største sjansene.

Scoringen kom etter at Liverpool jaktet ned og stresset en Palace-forsvarer som så ut til å miste ballen i farlig område – så kom en lang ball, Wilfried Zaha er livsfarlig i slike posisjoner, og kom til innlegg. Andros Townsend avsluttet sikkert fra 10 meter.

Liverpool har ropt på straffespark tre ganger i denne førsteomgangen. Best sak hadde da kanskje på stillingen 0-0, da målscorer Towsend holdt armene veldig høyt og traff ballen i en duell med Sadio Mané. Dommer Jon Moss valgte heller å dømme frispark imot.

Klopps lag må finne en åpning her – og bør komme til flere avslutninger mot en så langt ganske arbeidsledig 39-åring i mål. Historien viser at de helrøde aldri har scoret mot et Roy Hodgson-ledet lag på Anfield. Den statistikken må brytes.

Andre omgang

46Ingen bytter i pausen
462. omgang er i gang!

Gjestene tar avspark. Liverpool angriper nå mot The Kop End.

46
Målscorer: Mohamed SalahSå kommer utlikningen!

Det gikk fort!

Perfekt start på 2. omgang: Liverpool tar initiativet med en gang og får uttelling etter 56 sekunder. Van Dijk hører The Kop rope på skudd og prøver seg fra langt hold. Ballen går via en spiller og lander meget beleilig for Salah på vei inn i boksen. Han setter ballen forbi Speroni på volley fra seks meter.

49Like utenfor fra Robbo

Stormer flott fremover og avslutter med venstrefoten, men det lave skuddet går på feil side av stolpen.

53
Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Naby Keita)For en snuoperasjon!

Liverpool i ledelsen!

De røde fortsetter å trykke på. Etter en corner står spillerne igjen i boksen, og Keita finner Firmino på 12-13 meter. Han vender raskt, finner muligheten for skudd og skyter så vidt via en motspiller, overlister Speroni og kan juble foran The Kop! Litt av en respons fra hjemmelaget etter sidebyttet!

55Storfornøyde hjemmesupportere

Firmino-sanger runger utover stadion og enhver duell og takling møtes med applaus. Liverpool styrer spillet også etter ledermålet, med gjestene godt inne på egen halvdel.

58Ballen ruller fortere nå

Liverpool har tydelig skrudd opp tempoet og styrer fullstendig for øyeblikket.

62Advarsel fra gjestene

Crystal Palace skjerper seg og kommer med et skremmeskudd. Angrepet likner det de tok ledelsen på, men Liverpool får klarert. London-laget kommer med en ny bølge, men igjen står vertene støtt bakerst.

65Corner for bortelaget
65
Likt igjen

Corneren lander ved bakre stolpe, der Tomkins får stå umarkert og heade inn utlikningen.

69Nervene tilbake

Stemningen på Anfield endret seg raskt med 2-2-scoringen. Crystal Palace virker på ingen måte bekymret for at Liverpool har hatt godt over 70 prosent ballinnehav, og fortsetter med den kontringsorienterte stil der vertene får trille ball på deres halvdel. Shaqiri gjøres klar på benken nå.

71Slurvete med den siste pasningen

Liverpool har mange spillere foran ballen, men pasningen som skal tres igjennom forsvaret sitter foreløpig ikke.

72
Inn: Xherdan Shaqiri (Ut: Naby Keita)Liverpools første endring

72

75
Målscorer: Mohamed SalahTilbake i ledelsen

Keepertabbe!

Lekkert hjemmeangrep: Fabinho slår en strøken ball til Milner på høyresiden i boksen, og derfra kommer innlegget på volley. Speroni skal bare bokse ballen vekk, men bommer stygt og fomler den mot eget nett. Salah kommer i hundre, med noen forsvarere på slep, og dytter ballen over streken.

75Milepæl for Salah

Scoringen er Mohamed Salahs mål nummer 50 i Premier League.

77
Endring for Palace
79Zaha et uromoment

Palace-vingen gir Milner problemer på kanten og kommer til nytt farlig innlegg. Men de røde får klarert.

81
Dobbeltbytte for gjestene
81
Meyer inn
82
James MilnerKort til visekapteinen

Takler Zaha tøft ute på kanten.

85Salah kommer seg fri

Stormer fremover langs høyresiden, men mister kontrollen på ballen når han kommer inn i boksen.

86
FabinhoFabinho sitter nede

Henderson signaliserer til benken at brassen må byttes.

87
Inn: Adam Lallana (Ut: Fabinho)Går av banen for egen maskin

Fabinho ser ut til å gå normalt av banen etter et minutt med fysioene ute på gresset, men Liverpool tar ingen sjanser og setter innpå Lallana.

89
James MilnerMilner utvist!

Svak ball av Henderson mot høyresiden, og Milner kommer sent inn i en takling på Zaha i forsøket på å redde situasjonen.

90
Sadio ManéStor kontringsmulighet

Salah slipper løs Mané som stormer fremover fra midtbanen etter en Palace-dødball. Enormt rom å boltre seg i, men det stopper litt opp like utenfor boksen. Mané rykker seg likevel inn i boksen og skyter med venstrefoten, men et par meter utenfor.

90Fem minutter i tillegg
90
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Andy Robertson)Mané dreper kampen!

Og pust ...

Alisson finner Robertson, som kombinerer med Mané på venstresiden. Senegaleseren kommer seg inn i boksen og setter elegant inn 4-2.

90
Inn: Rafael Camacho (Ut: Mohamed Salah)Camacho får sin ligadebut

Portugiseren kommer inn for Salah.

90
Eller...?

Redusering for gjestene!

Crystal Palace har ikke gitt opp: Townsend hamrer inn et innlegg, Wickham legger igjen og Meyer setter inn gjestenes tredje for dagen med et drøyt halvminutt igjen av overtiden.

90Nervene i høyspenn

London-laget jakter på utlikningen på overtid av overtiden, men siste angrep ender med at van Aanholt skyter over fra distanse

90Slutt!

Og der er det over!

Tre poeng til Liverpool!