Målshow med dramatisk trepoenger

Liverpool lå under til pause, men vant etter en 2. omgang med seks scoringer og utvisning.

Lørdag 19.jan 1600 (Premier League) - Sendes kun i opptak på TV 2 Sport Premium 2 kl 18.15 / Tilskuere: 53171 / Dommer: Jonathan Moss

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
Crystal..LiverpoolPL0-2Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Mohamed Salah

Vurdert av: Arild SkjævelandAlisson Becker 6

Slipper inn tre mål for første gang for Liverpool, men kan egentlig ikke klandres for noen av scoringene.

Fabinho 7

Den beste på Liverpools midtbane. Må av med skade mot slutten – og vi får krysse fingrene for at det ikke er noe alvorlig.

Joël Matip 5

Så litt rusten ut etter skaden, og det var skummelt bortimot hver gang Crystal Palace var over midtbanen. Kunne ha scoret.

Virgil van Dijk 5

Kanskje hans svakeste kamp i ligaen for de helrøde, og alt stemte ikke slik det har gjort frem til nå. Er uheldig og blokkert uten at dommeren ser det når Palace scorer sitt 2-2 mål. Er den som skyter når Liverpool har marginene på sin side på 1-1-målet, og burde ha scoret et par.

Andy Robertson 7

Palace angriper stort sett på den andre siden, og han har lite å gjøre defensivt. Offensivt er han av Liverpools beste i en tung førsteomgang, og har også målgivende på 4-2 målet.

Jordan Henderson 7

En kamp på det jevne av kapteinen. Han flytter ballen raskt og løper opp en del, men Gini Wijnaldum er nok per dags dato bedre i akkurat denne rollen.

James Milner 5

Starter ganske positivt mot Wilfried Zaha, men får det tøffere og tøffere mot det som kanskje er den mest driblesterke venstrevingen i ligaen. Blir lurt bort på målet og blir vist ut på slutten.

Naby Keita 5

Det stemmer ikke helt for Keita. Det er mye nesten – med en del fine initiativ, men det fungerer ikke helt. Er litt heldig som slipper unna med en stygg stempling i førsteomgang.

Sadio Mané 7

Har en meget god statistikk mot Crystal Palace, men må vente til overtid før han får opprettholdt den når han setter inn 4-2. Er god å ha på kontringene, selv om han noen ganger tar feil valg.

Roberto Firmino 7

Er veldig positiv i starten av kampen, og har ballen mye. Så forsvinner han, frem til han utav det blå scorer og setter inn 2-1 for Liverpool. Alt i alt en god kamp.

Mohamed Salah 8

Har en frustrerende førsteomgang der han går lett i bakken i duell med Mamadou Sakho og får mye pepper. Svarer på best mulig måte med en strålende avslutning på utligningsmålet, før han er den som er våken og setter inn 3-1. Er mye involvert i den andre omgangen.

Rafael Camacho

Inn for Salah etter at Milner får det røde kortet. Rekker ikke å være involvert.

Adam Lallana

Kommer inn helt på slutten når Fabinho skader seg. Rekker én Cruyff-vending.

Xherdan Shaqiri

Positivt innhopp av sveitseren, som vil ha ballen og få ting til å skje. Må jobbe mye bakover.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Liverpool (4-3-3)Crystal Palace (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Dette var mer av Liverpool fra forrige sesong, enn det stabile og trygge vi har blitt vant med denne sesongen. Forsvaret hang ikke sammen, det var slurv på dødballer imot, og Liverpool så sårbare ut de gangene Crystal Palace kom på kontringer.

  Heldigvis har vi Mohamed Salah – og en god del marginer, akkurat i dag.

  Palace var hele tiden skumle, og det var ikke mange negler igjen på fingrene etter at James Milner fikk rødt kort etter 89 minutter. Sadio Mané opprettholder sin fantastiske statistikk mot Crystal Palace. Han kontret inn 4-2 tre minutter på overtid.

  Det skulle bli nervøst igjen, etter at Max Meyer reduserte igjen fem minutter på overtid. Liverpool har ikke sluppet inn mer enn ett mål i noen kamp på Anfield denne sesongen. Her ble det tre!

  Den første hjemmekampen på Anfield i 2019 ender med 4-3 seier, på en dag der det ikke var så mye som fungerte optimalt. Luken til Manchester City er sju poeng igjen, før de spiler mot Huddersfield søndag.

 2. Andre omgang

 3. Slutt!90'

  Og der er det over!Tre poeng til Liverpool!
 4. Nervene i høyspenn90'

  London-laget jakter på utlikningen på overtid av overtiden, men siste angrep ender med at van Aanholt skyter over fra distanse
 5. Eller...? Målscorer: Max Meyer (Assist: Connor Wickham)90'

  Redusering for gjestene!Crystal Palace har ikke gitt opp: Townsend hamrer inn et innlegg, Wickham legger igjen og Meyer setter inn gjestenes tredje for dagen med et drøyt halvminutt igjen av overtiden.
 6. Camacho får sin ligadebut Inn: Rafael Camacho (Ut: Mohamed Salah)90'

  Portugiseren kommer inn for Salah.
 7. Mané dreper kampen! Målscorer: Sadio Mané (Assist: Andy Robertson)90'

  Og pust ...Alisson finner Robertson, som kombinerer med Mané på venstresiden. Senegaleseren kommer seg inn i boksen og setter elegant inn 4-2.
  mane mål a palace.jpg
 8. Fem minutter i tillegg90'

 9. Stor kontringsmulighet Sadio Mané90'

  Salah slipper løs Mané som stormer fremover fra midtbanen etter en Palace-dødball. Enormt rom å boltre seg i, men det stopper litt opp like utenfor boksen. Mané rykker seg likevel inn i boksen og skyter med venstrefoten, men et par meter utenfor.
 10. Milner utvist! James Milner89'

  Svak ball av Henderson mot høyresiden, og Milner kommer sent inn i en takling på Zaha i forsøket på å redde situasjonen.
 11. Går av banen for egen maskin Inn: Adam Lallana (Ut: Fabinho)87'

  Fabinho ser ut til å gå normalt av banen etter et minutt med fysioene ute på gresset, men Liverpool tar ingen sjanser og setter innpå Lallana.
 12. Fabinho sitter nede Fabinho86'

  Henderson signaliserer til benken at brassen må byttes.
 13. Salah kommer seg fri85'

  Stormer fremover langs høyresiden, men mister kontrollen på ballen når han kommer inn i boksen.
 14. Kort til visekapteinen James Milner82'

  Takler Zaha tøft ute på kanten.
 15. Meyer inn Inn: Max Meyer (Ut: James McArthur)81'

 16. Dobbeltbytte for gjestene Inn: Connor Wickham (Ut: Jordan Ayew)81'

 17. Zaha et uromoment79'

  Palace-vingen gir Milner problemer på kanten og kommer til nytt farlig innlegg. Men de røde får klarert.
 18. Endring for Palace Inn: Jeffrey Schlupp (Ut: Cheikhou Kouyaté)77'

 19. Milepæl for Salah75'

  Scoringen er Mohamed Salahs mål nummer 50 i Premier League.
 20. Tilbake i ledelsen Målscorer: Mohamed Salah75'

  Keepertabbe!Lekkert hjemmeangrep: Fabinho slår en strøken ball til Milner på høyresiden i boksen, og derfra kommer innlegget på volley. Speroni skal bare bokse ballen vekk, men bommer stygt og fomler den mot eget nett. Salah kommer i hundre, med noen forsvarere på slep, og dytter ballen over streken.
  salah mål 2 palace.jpg
 21. Liverpools første endring Inn: Xherdan Shaqiri (Ut: Naby Keita)72'

  72
 22. Slurvete med den siste pasningen71'

  Liverpool har mange spillere foran ballen, men pasningen som skal tres igjennom forsvaret sitter foreløpig ikke.
 23. Nervene tilbake69'

  Stemningen på Anfield endret seg raskt med 2-2-scoringen. Crystal Palace virker på ingen måte bekymret for at Liverpool har hatt godt over 70 prosent ballinnehav, og fortsetter med den kontringsorienterte stil der vertene får trille ball på deres halvdel. Shaqiri gjøres klar på benken nå.
 24. Likt igjen Målscorer: James Tomkins (Assist: Luka Milivojevic)65'

  Corneren lander ved bakre stolpe, der Tomkins får stå umarkert og heade inn utlikningen.
  tomkins mål .jpg
 25. Corner for bortelaget65'

 26. Advarsel fra gjestene62'

  Crystal Palace skjerper seg og kommer med et skremmeskudd. Angrepet likner det de tok ledelsen på, men Liverpool får klarert. London-laget kommer med en ny bølge, men igjen står vertene støtt bakerst.
 27. Ballen ruller fortere nå58'

  Liverpool har tydelig skrudd opp tempoet og styrer fullstendig for øyeblikket.
 28. Storfornøyde hjemmesupportere55'

  Firmino-sanger runger utover stadion og enhver duell og takling møtes med applaus. Liverpool styrer spillet også etter ledermålet, med gjestene godt inne på egen halvdel.
 29. For en snuoperasjon! Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Naby Keita)53'

  Liverpool i ledelsen!De røde fortsetter å trykke på. Etter en corner står spillerne igjen i boksen, og Keita finner Firmino på 12-13 meter. Han vender raskt, finner muligheten for skudd og skyter så vidt via en motspiller, overlister Speroni og kan juble foran The Kop! Litt av en respons fra hjemmelaget etter sidebyttet!
  firmino mål palace.jpg
 30. Like utenfor fra Robbo49'

  Stormer flott fremover og avslutter med venstrefoten, men det lave skuddet går på feil side av stolpen.
 31. Så kommer utlikningen! Målscorer: Mohamed Salah46'

  Det gikk fort!Perfekt start på 2. omgang: Liverpool tar initiativet med en gang og får uttelling etter 56 sekunder. Van Dijk hører The Kop rope på skudd og prøver seg fra langt hold. Ballen går via en spiller og lander meget beleilig for Salah på vei inn i boksen. Han setter ballen forbi Speroni på volley fra seks meter.
 32. 2. omgang er i gang!46'

  Gjestene tar avspark. Liverpool angriper nå mot The Kop End.
 33. Ingen bytter i pausen46'

 34. Pausereferat

  Crystal Palace har yppet seg to ganger i denne omgangen, og den andre gangen endte det med scoring.

  Stort sett har Liverpool stått inne på Palace sin banehalvdel og trillet ball, og slitt med å finne åpninger i et svært tett forsvar.

  De helrøde har kommet til noen sjanser, men det har stort sett vært etter dødball, og det er Joel Matip og Virgil van Dijk som har hatt de to største sjansene.

  Scoringen kom etter at Liverpool jaktet ned og stresset en Palace-forsvarer som så ut til å miste ballen i farlig område – så kom en lang ball, Wilfried Zaha er livsfarlig i slike posisjoner, og kom til innlegg. Andros Townsend avsluttet sikkert fra 10 meter.

  Liverpool har ropt på straffespark tre ganger i denne førsteomgangen. Best sak hadde da kanskje på stillingen 0-0, da målscorer Towsend holdt armene veldig høyt og traff ballen i en duell med Sadio Mané. Dommer Jon Moss valgte heller å dømme frispark imot.

  Klopps lag må finne en åpning her – og bør komme til flere avslutninger mot en så langt ganske arbeidsledig 39-åring i mål. Historien viser at de helrøde aldri har scoret mot et Roy Hodgson-ledet lag på Anfield. Den statistikken må brytes.

 35. Første omgang

 36. Pause!45'

 37. Kommer ikke til avslutning45'

  Liverpool har fire i boksen når Milner forsøker å få ballen inn fra høyresiden, uten at det blir presist. Palace bruker god tid med ballen og venter på pausesignalet.
 38. To minutter legges til45'

 39. Fine tendenser44'

  Men de siste detaljene sitter ikke: Henderson slår hardt inn, Robertson legger igjen på førstetouch og ballen triller ut til Fabinho som har ladet kanonen. Fra distanse klemmer han til, men det lave skuddet fyker tilbake mot Robbo, som får frem foten, men ballen mister omtrent all fart og går i en bue inn til keeper.
 40. Sparker ned Henderson og får kort Jordan Ayew41'

  Palace-spilleren er sent inne i en takling på Liverpools kaptein på vertenes halvdel.
 41. Tumulter i boksen39'

  Salah får en kakk på leggen av Sakho og går noe enkelt i bakken i boksen. Det ender med litt krangling og irritasjon i begge leire, men dommeren roer det hele ned raskt.
 42. Svak heading Virgil van Dijk37'

  Robertson slår inn, men Van Dijk, som står igjen i boksen etter forrige dødball, bommer så vidt med timingen og header et stykke utenfor.
 43. Nytt frisparkinnlegg fra Milner36'

  Innlegget fra høyre blir umiddelbart klarert.
 44. Gjestene tar ledelsen! Målscorer: Andros Townsend (Assist: Wilfried Zaha)34'

  Totalt mot spillets gang!Gjestene angriper et Liverpool i ubalanse. Zaha får ballen på venstresiden, passerer Milner og slår lavt, skrått ut i feltet. Der møter Townsend som setter ballen bestemt og lavt i mål foran The Kop.
 45. Milner finner Van Dijk i boksen Virgil van Dijk32'

  Men nederlenderens heading går via en bortespiller og like over.
 46. Milner vinner et frispark31'

  Innleggsmulighet til Liverpool på høyresiden.
 47. Brukbar sjanse på corner Joël Matip30'

  Milner svinger nok et hjørnespark inn fra høyre. Matip vinner duellen foran mål og header, men avslutningen går halvannen meter utenfor.
 48. Robbo og Keita i veien for hverandre28'

  Ballen ramler beleilig ned for en volleyavslutning på venstresiden i boksen, men både Keita og Robertson forsøker å skyte. Det ender med at ingen av dem klarer det, til sistnevntes frustrasjon. Keita ber om unnskyldning.
  robertson keita.jpg
 49. Tålmodig oppbygging26'

  De røde tar seg tid til å avvente når de spiller seg fremover. Palace er raskt tilbake i forsvaret og stenger av rom, og får etter hvert også stoppet Liverpools angrep.
 50. Gjestene er frempå24'

  Kommer seg fint frem og viser at også de kan spille offensiv fotball. Et innlegg fra høyresiden virker skummelt, men Palace får ikke til en avslutning.
 51. Mané med heading Sadio Mané22'

  Milner skrur inn et hjørnespark. Mané får ikke mye motstand når han møter ballen med pannebrasken, men avslutningen går rett på keeper.
 52. Salah viser seg frem21'

  Danser seg løs på høyresiden og stresser gjestene når han kommer inn i boksen. Der er det fullt av Palace-spillere, og Salah slår i støtte.
 53. Bommer med innlegget18'

  Fabinho slår en fin ball over forsvaret, mot Robertson som er på løp på sin venstreside, men skottens forsøk på volleyinnlegg mislykkes og ender med femmeter.
 54. En liten pustepause15'

  Crystal Palace har knapt vært borti ballen hittil, men får et frispark på midtbanen og kan flytte laget frem. Det tar imidlertid ikke lang tid før Liverpool og Mané presser frem en feilpasning.
 55. Prøver seg på venstresiden15'

  Keita og Robertson kombinerer ute på siden, men sistnevnte kommer seg ikke løs i boksen.
 56. Firmino med skuddforsøk Roberto Firmino13'

  Brasilianeren danser seg fir på hjørnet av 16-meteren og sikter mot det lengste krysset. Skuddet er hardt, men går noen meter over.
 57. Full kontroll så langt10'

  Liverpool har ballen og styrer kampen slik de ønsker. Palace ligger i en velorganisert 4-5-1-formasjon og forsøker å tette igjen bak.
 58. Mulighet for Matip Joël Matip8'

  Milner rykker seg flott fri og spiller igjennom Matip i boksen, og stopperen kommer nærme femmeteren og keeper, men avslutningen med førsteberøringen reddes.
 59. Salah slår inn7'

  Innlegget er bra, men går gjennom hele feltet.
  salah corner palace.jpg
 60. Rød corner7'

  Kampens første hjørnespark kommer fra Liverpools venstreside.
 61. Liverpool har ballen mest i innledningen4'

  Spiller inne på gjestenes halvdel og leter etter løsninger. Palace presses stadig lavere i takt med klokka.
 62. Sakho med hælspark i egen boks3'

  Forholdsvis rolig åpning på oppgjøret. Den tidligere Liverpool-stopperen vil vise seg frem på Anfield, og løste opp en situasjon i egen boks med et lekkert hælspark.
  mane sakho palace.jpg
 63. Milner som høyreback1'

  Liverpool starter i en 4-2-3-1-formasjon, med Keita ute til venstre, Fabinho og Henderson sentralt, og Milner som høyreback.
 64. Avspark!1'

  Kampen er i gang. Liverpool angriper mot Anfield Road End i 1. omgang.
 65. Ett minutts applaus for Bob Paisley0'

  I forbindelse med 100-årsdagen til klubbikonet.
  bob paisley 100 år crystal palace .jpg
 66. Lagene er ute på gresset0'

 67. Før kampen

  Liverpool tar imot Crystal Palace på Anfield, i en kamp som ikke sendes direkte på norsk TV.

  Det er den første kampen på Anfield i 2019. Sist de helrøde spilte her, slo de Arsenal 5-1.

  I dag er det 100 år siden Bob Paisley ble født, og det blir markert med mosaikk på The Kop, samt forsiden på dagens kampprogram.

  De helrøde er fire poeng foran Manchester City, og kan med seier øke forspranget til sju poeng før Citys kamp mot Huddersfield på søndag.

  Gini Wijnaldum ble ikke spilleklar til kampen, og er ikke med i troppen. Naby Keita starter, og Jürgen Klopp forklarer at han har vært strålende på trening.

  Joel Matip er inne igjen på laget for første gang siden 1-0 seieren over Napoli i desember.

  Før kampen har det vært mye snakk om hvem som skal vikariere på høyreback – om det skal bli Rafael Camacho, eller mer rutinerte spillere som James Milner eller Fabinho. Ifølge rapportene som til nå har kommet er det Fabinho, mens LFCTV tror det er Milner. Vi får se når kampen settes i gang!

  For Palace sitter Christian Benteke på benken, mens 39 år gamle Julian Speroni står i mål.


Skrevet av: Marius Rabben m_rabben
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+