I dag starter Liverpools interesse i Champions League

De røde fra Anfield vil trolig være i seedingspott tre for gruppespillet, men kan med hjelp fortsatt havne i seedingspott to.

24. jul 2018 kl 09.26 Torbjørn Flatin

Liverpool har styrket sin posisjon på rankingen til UEFA betraktelig etter at Jürgen Klopp kom til den røde delen av Merseyside. I 2015/16 ble det finale i Europa League og i mai var som kjent LFC i Kiev for å spille mot Real Madrid i sluttkampen i Champions League. Det bidro til at forrige sesong var det kun Real som sanket flere ratingpoeng enn mannskapet til Klopp.

Liverpool er nå nr. 22 på oversikten til UEFA, som baserer seg på resultater ute i Europa de foregående fem sesongene. Siden sesongen 2013/14, da det ikke var spill på kontinentet for Liverpools del, vil strykes neste sesong vil en vente at Jordan Henderson & Co vil gjøre et nytt jafs oppover på lista.


Kan komme i pott 2

Slik det ser ut i dag er 17 lag foran Liverpool før gruppespillet i Champions League skal trekkes 30.august. Dette inkluderer imidlertid seedingspott en, hvor UEFA de siste årene har plassert vinnerne av de åtte høyest rankede nasjonene (samt regjerende mester), og altså lag som i utgangspunktet kan være plassert lavere enn Pool.

Det gir Liverpool en plass i tredje seedingsgruppe, selv om det er en liten teoretisk mulighet for at klubben kan avansere de to plassene nødvendig for å havne i seedingsgruppe to og en antatt lettere trekning.

Basel og Benfica, som pr. i dag er i seedingsgruppe to, må nemlig ut i kvalifiseringskamper før de eventuelt er klare for et gruppespill. Hvis begge disse lagene ryker ut vil Liverpool avansere inn i seedingsgruppe to.

Basel møter PAOK i dag, det er som vanlig hjemme og bortekamp, og hvis de beseirer grekerne venter Spartak Moskva i neste runde. Benfica har et hinder å passere, en antatt vrien runde mot tyrkiske Fenerbahce.


Seedingsgruppene

De fire seedingsgruppene til gruppespillet i Champions League 2018/19 pr. i dag og regnet med utgangspunkt i at det høyest seedede laget vinner det som er av kvalifiseringskamper:

Pott 1: Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern München, Manchester City, Juventus, Paris Saint-Germain, Lokomotiv Moskva.

Pott 2: Borussia Dortmund, FC Porto, Manchester United, Shaktar Donetsk, Benfica*, Napoli, Basel**, Tottenham

Pott 3: Roma, Liverpool, Schalke 04, Olympique Lyon, Monaco, Salzburg*, CSKA Moskva, Ludogorets*

Pott 4: PSV*, Valencia, Viktoria Plzen, Celtic**, Brugge, Galatasaray, Inter, Hoffenheim

*= må spille en kvalifiseringsrunde **= må spille to kvalifiseringsrunder

Har du innspill til journalisten?
[email protected]