– Jeg elsker preseason

Men Jürgen Klopp skulle gjerne hatt flere spillere tilgjengelig.

19. jul 2018 kl 10.07 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp er godt fornøyd med statusen på troppen før kommende sesong, men det som ikke har vært like ideelt er sommerens preseason. På grunn av VM-spill er det flere nøkkelspillere som fortsatt ikke er tilbake i trening.

Roberto Firmino, vil knytte seg til laget under en treningsleir i Evian i Frankrike. Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold, Simon Mignolet og sølvvinner fra VM, Dejan Lovren, er først tilbake 5. august. Mens Mohamed Salah, Sadio Mané og Marko Grujic blir med til USA seinere denne uken, det samme blir nysigneringen Xherdan Shaqir.

Interessante utfordringer

– Det er 22 dager igjen. Vi er ikke i nærheten, men i en god posisjon. Jeg elsker preseason. Men jeg elsket virkelig den gode, gamle, preseason der man hadde alle sammen tilgjengelig. Der man kan trene fra første dag, fire forskjellige systemer og slike ting. For øyeblikket mangler vi tre eller fire offensive spillere. Mo, Sadio, Shaq, det byr på en interessant utfordring, sier Jürgen Klopp.

– Hendo er ikke tilbake, Trent er ikke tilbake, Simon er ikke tilbake, og Dejan er den siste som kommer tilbake. Vi er i en god posisjon, men vi er ikke i nærheten av hvordan jeg ønsker å spille fotball.

Avslutningene tar lengst tid å forbedre

Torsdag kveld spiller Liverpool en ny treningskamp, denne gangen mot Blackburn.

– Preseason er slik at man må gjøre alt med høy intensitet for å trene opp kroppen til en lang sesong. Det betyr at man er sliten dagen etter, men det er ikke noe problem.

– Når man spiller kamper tenker man: «det burde sett annerledes ut». Men man når ulike mål steg for steg. I dag god i forsvar, neste dag god på å skape sjanser, å være god på avslutninger kommer kanskje sist, fordi man trenger å ha friske bein for det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]