Jürgen Klopp:– Dette er det første året vi ikke selger en nøkkelspiller

Kjøpet av Alisson kan bli det siste dette vinduet. Her er Klopps tanker om troppen.

19. jul 2018 kl 08.40 Arve Vassbotten

Naby Keita, Fabinho og Xherdan Shaqiri er allerede på plass, og torsdag skal Alisson Becker på medisinsk test i Liverpool.

Liverpool Echos James Pearce tror kjøpet av keeper blir det siste denne sommeren, og at det ikke det blir noen fornyet jakt på Lyons Nabil Fekir etter at overgangen hans kollapset.

I et nytt intervju med Echo og Daily Mail snakker Jürgen Klopp om sommerens overganger, selv om han der ikke ønsker å snakke om kjøpet av ny keeper.

– Når det kommer til planlegging av troppen er jeg veldig fornøyd.

– For øyeblikket er jeg fornøyd med troppen. Kan noe fortsatt skje? Vi får se, sier han hemmelighetsfullt.

Mister ikke nøkkelspillere

– Jeg er ikke hundre prosent sikker, men kanskje dette er det første året vi ikke selger en nøkkelspiller. Det har alltid vært mange endringer, men i begge retninger. Nå er det mer i en retning. Det er klart, sier Jürgen Klopp.

At Liverpool har mistet Emre Can til Juventus kan det dermed se ut som om Klopp ikke legger så stor vekt på, med de kjøpene han har fått inn.

– Store lag, suksessfulle lag, hvis man ikke handler, må man bygge det. Det betyr å forbli sammen, hente inn ekstra spillere og ta neste steg.

– Laget og troppen er på et veldig bra sted. Vi hadde en situasjon der 12 spillere visste at vi trengte bredde i troppen. De visste det. Det er ikke slik at de sier: «hvorfor skal vi ha en ny midtbanespiller? Vi er alle fortsatt her». De vet at vi trenger kvaliteten, og de vet at hvis vi vinner noe her, så vinner vi med 25 spillere. Det er akkurat slik vi føler det, sier Klopp.

Vi hadde en situasjon der 12 spillere visste at vi trengte bredde i troppenJürgen Klopp

Må selge overflødige spillere

– Jeg ser virkelig fram til denne sesongen. Jeg vet den vil bli lang og hard og vanskelig og alt det der, men hvis vi er litt heldige med skader og får en eller to straffer i hvert fall på Anfield, så bør det gå ok.

Klopp innrømmer likevel at det vil bli noen spillere som forlater klubben seinere i vinduet.

– Selvsagt må vi det. Vi kan ikke ha 35-40 spillere. Vi trenger mange spillere, men ikke 40, sier han.

Overgangsvinduet stenger nå 9. august klokka 18, før sesongen starter.

– Jeg synes virkelig ideen med å flytte overgangsvinduet var god, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]