– Alisson er først og fremst pålitelig. Han gjør ikke dumme feil

Les hva Roma-supporter og Serie A-ekspert Thomas Høy sier om Alisson.

18. jul 2018 kl 21.19 Arve Vassbotten

Bare en medisinsk test skal nå gjenstå før Alisson Becker blir verdens dyreste målvakt. Prisen vil være på 66,8 million pund, og han skal ha blitt enig med Liverpool om en femårskontrakt.

«Salah bør passe godt i et Klopp-lag», sa Roma-supporter og Serie A-ekspert Thomas Høy, da vi snakket med han om det potensielle kjøpet av Mohamed Salah sist sommer. Det fikk han veldig rett i.

Nå er det Alisson som er samtaleemne.

– Dette er i ferd med å bli en sommertradisjon jeg helst skulle vært foruten, han når Liverpool.no tar kontakt.

– Romas vekststrategi innebærer å satse litt over økonomisk evne, og konsekvensen er at de jevnlig må ta gevinster på spillere som har vokst voldsomt i verdi. Rent rasjonelt har vel også Roma for mange svake punkter til at de kan unne seg en av verdens beste keepere.

Hvordan ser du på Alissons sesong i Roma i 2017-2018?

– Alisson hadde en eksepsjonelt god sesong. Det kan umulig være kontroversielt å hevde at han var Romas beste spiller og Serie As beste keeper. Hvis man skal trekke ham for noe, så må det være at han ikke stengte buret da forsvaret kollapset mot Barcelona og nettopp Liverpool. De kampene var han tvert imot skuffende ordinær. Til tross for dette leverte han den klart beste sesongen jeg har sett av en Roma-keeper.

Aldri nervøs og stor rekkevidde

Han var andrekeeper i sesongen før, hva gjorde at han ble et klart førstevalg sist sesong, og er du overrasket over hvordan han har gjort det?

– Det er uklart om Roma lot Szczesny gå fordi de hadde Alisson i bakhånd, eller om dette utfallet var ren flaks. Uansett var det for min del svært overraskende at han viste seg å være en klar oppgradering fra Wojciech Szczesny, som tross alt var mer enn god nok for Roma. Selv andrekeeper Lukasz Skorupski uttalte at han var overrasket over Alissons prestasjoner, basert på det han hadde sett i sesongoppkjøringen. Jeg kan trygt slå fast at jeg tok feil da jeg betraktet Alisson som Romas svakeste ledd før 17/18-sesongen. Det er faktisk vanskelig å ta mer feil.

Hva ser du på som Alissons styrker?

– Alisson er først og fremst pålitelig. Han gjør ikke dumme feil og jeg opplever aldri noe nervøsitet når det skytes mot ham. Takket være fysikk og god teknikk har han også en rekkevidde som får vanskelige redninger til å virke enkle. Hvis jeg skal trekke frem to styrker som virkelig definerer Alisson, må det være ballbehandling og fremtoning. Han er tilsynelatende mer komfortabel med ball i beina enn flere av Romas utespillere, og han har noen utspark som burde resultert i målgivende oftere enn de har gjort. Videre er det direkte behagelig å se en keeper med karisma, selvsikkerhet og smittende vinnermentalitet.

Han er tilsynelatende mer komfortabel med ball i beina enn flere av Romas utespillere, og han har noen utspark som burde resultert i målgivende oftere enn de har gjort.

Blaff?

Hva er svakhetene hans?

– For Roma har han egentlig ikke vist noen svakheter, men jeg har noen ganger stusset på hans konservative feltarbeid. Jeg vet ikke om dette er et taktisk grep for laget som helhet eller om det bare er hans preferanser, men på dødballer blir han nesten alltid stående på strek. Uansett har det ikke vært et problem for Roma. Om ikke en «svakhet», så ligger det for øvrig også et lite forbehold i at han kun har levert én sesong på dette fantastiske nivået. Jeg tror ikke det er tilfelle, men man lurer jo alltid på om slik utvikling kan være et blaff.

Hvordan oppleves han utenfor banen?

– Jeg har nesten ikke noe inntrykk av ham utenfor banen. Fra utsiden fremstår han helt ordinær, og han tar lite plass i mediebildet rundt Roma.

Hvordan ser fansen på å eventuelt miste nok en spiller til Liverpool?

– En kan, som vanlig, spore en fin blanding av skuffelse og apati. Prisen, og ikke minst bruken av pengene, vil i stor grad avgjøre hvordan fansen reagerer, sier Høy.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]