– Jeg ønsket å komme hit tidligere

Xherdan Shaqiri var linket til Liverpool tidligere i sin karriere.

14. jul 2018 kl 12.14 Arild Skjæveland

Fredag kveld bekreftet Liverpool overgangen som tar Xherdan Shaqiri fra Stoke City til Liverpool.

Sveitseren kunne endt opp på Anfield da han skulle forlate Bayern München i januar 2015, men endte i stedet opp i Inter. Der ble han i et halvt år før ferden gikk videre til Stoke.

– Som spiller så ønsker du alltid å være på det høyeste nivået i fotballen. For noen år siden ønsket jeg å komme, men det ble ikke noe av. Jeg er veldig glad for at jeg endelig er her, sier 26-åringen i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Jeg ønsker å vise hva jeg kan, jeg ønsker å være best, og jeg ønsker å vinne titler. Det er grunnen til at jeg er her, sier han videre.

Kjenner godt til Premier League

Etter tre sesonger med Stoke City føler sveitseren at han er godt tilpasset Premier League og utfordringene i ligaen.

– Jeg har spilt tre år i Stoke, og kjenner ligaen. Jeg er veldig glad for å fortsatt være her. Som spiller ønsker jeg å forbedre meg, og dette er det perfekte stedet for meg for å hjelpe laget, og hjelpe klubben til å vinne titler.

Han skal konkurrere med spillere som Mohamed Salah og Sadio Mané om plass i angrepet.

– I fotballen er det alltid utfordringer. Det er klart at Liverpool har toppspillere. Veldig gode spillere, og unge spillere. Det er tøft for alle. Jeg er glad for å være her, og jeg tror på meg selv. Det viktigste er å være et lag, og vinne som et lag. Det er ikke bare 11 spillere på banen. Du må ha mer enn 11 spillere for å vinne titler, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]