– Karius er førstekeeper neste sesong

Jürgen Klopp vil angivelig ikke kjøpe ny keeper med mindre han får et av sine førstevalg.

5. jul 2018 kl 00.25 Johannes Steen

David Maddock som følger Liverpool tett i tabloidavisen The Mirror, hevder at Jürgen Klopp er forberedt på å gå inn i den nye sesongen med de keeperne han allerede har til rådighet.

«Manageren inisterer på at med ingen av spillerne han har i sikte tilgjengelig, er det ikke noe poeng i å kaste bort penger på transfermarkedet, bare for å gjøre det», skriver Maddock.

Manageren skal være inneforstått med at dette er en upopulær avgjørelse, men er forberedt på å stå på sitt.

– Vi gjøre som med Van Dijk

Maddock bekrefter at Liverpool har jaktet på en keeper, men både for Atletico Madrids Jan Oblak og Romas Alisson skal prislappen ha blitt for høy. Sistnevnte ventes å ende opp i Real Madrid.

«For Klopp betyr det kun én ting – tålmodighet og å holde hodet kaldt.», skriver Merseyside-korrespondenten.

Klopp hadde samme tilnærming i fjor sommer da man mislykkes med å signere Virgil Van Dijk, som til slutt endte opp i helrødt i januar. Dette til tross for at mange ønsket å se klubben signere et annet alternativ i midtforsvaret.

Med en liknende situasjon med keeper-plassen denne sommeren, er Klopp forberedt på å gjøre det samme. Han mener klubben tjener på å sette sin lit til Karius, Mignolet og Danny Ward, framfor å signere en keeper som i Klopps øyne ikke er bedre.

Ifølge Maddock er dessuten Klopp fornøyd med sin landsmanns prestasjoner mellom stengene i andre halvdel av forrige sesong, og har tatt Karius i forsvar etter de to tabbene i Champions League-finalen.

«Klopp mener at den tyske keeperen spilte godt i finalen mot Madrid, fram til han ble albuet i ansiktet av Ramos... en smell som senere tester viste at ga Karius en alvorlig hjernerystelse som varte i flere dager.», hevder Maddock.

Ingen interesse for andre keepere

Maddock er klar på at med mindre noe spesielt skulle forandre seg med situasjonene hos sine førstevalg, vil ingen keeper komme inn denne sommeren.

Liverpool skal også ha vært tydelige på at det er absolutt ingen interesse i keepere som Jasper Cillesen, Kasper Smeichel, Jiri Pavlenka, Thomas Strakosha og Gianluigi Buffon, som alle har blitt satt i forbindelse med Liverpool i denne perioden.

«Istedenfor nekter manageren å få panikk, og vil stå ved Karius, Ward og Mignolet med mindre en av førstevalgene skulle bli tilgjengelig til riktig pris.», avslutter David Maddock.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]